Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 5 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 14 μη νόμιμους μετανάστες



Συνελήφθησαν χθες (15-9-2015) το πρωί, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 28, 26 και 25 (άντρες), 20 και 18 (γυναίκες) ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.  

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο ημεδαπούς, ηλικίας 28 και 25 ετών, να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα στην ενδοχώρα, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες και τους άλλους τρεις δράστες να επιβαίνουν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργώντας ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.


Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και επτά (7) κινητά τηλέφωνα. 

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: