Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφάλεια στις Σάπες



Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει πλέον με τα θέματα ασφάλειας η καλύτερα ανασφάλειας, στις Σάπες
Οι πολίτες αγανακτισμένοι και μετά τα τελευταία επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών μέσα στο ίδιο του το κατάστημα, πολύ κοντά στο χώρο που καθόταν εκείνη την ώρα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σ’ ένα στέκι που συχνάζει ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο Διοικητής του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, πολλοί νέοι, γυναίκες, παιδιά κτλ, ζητούν πλέον επιτακτικά την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων στον συγκεκριμένο τομέα..
Το ένα και μοναδικό περιπολικό που διαθέτει το Α.Τ. Σαπών εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα μακριά από τις Σάπες και όταν έφτασε η φασαρία είχε τελειώσει.
Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από το σύνολο των Σαπαίων λόγω της ώρας (6 μμ) και του κεντρικού σημείου που έλαβε χώρα.

Όσοι ήταν παρόντες και όσοι έμαθαν για τις σκηνές που εκτυλίχθησαν, έμειναν εμβρόντητοι έως και σοκαρισμένοι.
Το συγκεκριμένο περιστατικό καταδεικνύει για ακόμη μια φορά την επιτακτική ανάγκη λήψης επιπρόσθετων και αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας στις Σάπες.
Αποδεικνύει επίσης ότι είναι απολύτως αναγκαία η αύξηση της δύναμης του Α.Τ. Σαπών, η ενίσχυσή του σε εξοπλισμό και οχήματα, η καθιέρωση πεζών περιπολιών καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, η αύξηση των ελέγχων σε ύποπτες κινήσεις, η πρόληψη και ο εντοπισμός των παραβατικών φαινόμενων πριν αυτά εξελιχθούν, κλπ, κλπ, κλπ.
Επιτέλους οι αρμόδιοι κεντρικά, περιφερειακά, νομαρχιακά και τοπικά, θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με την ασφάλεια στις Σάπες γιατί σε λίγο καιρό πολλοί ακόμη κάτοικοι θα αναγκαστούν για έναν επιπρόσθετο λόγο να εγκαταλείψουν την πόλη, οι επαγγελματίες θα προστρέξουν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και γενικά η κοινωνία θα ζει με φόβο, τρόμο και σε συνθήκες ζούγκλας.
Τί άλλο άραγε θα πρέπει να συμβεί σ’ αυτόν τον έρμο τον τόπο για να γίνουν τα αυτονόητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: