Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Κοινή δράση του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με θέμα την οδική ασφάλεια



Την Τετάρτη 08-07-2015 και ώρα 10:00 π.μ. στο βάθρο του τροχονόμου στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε κοινή δράση του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με θέμα την «ασφαλή κυκλοφορία των δικύκλων».
Η δράση περιελάμβανε την προσφορά προστατευτικού κράνους σε οδηγούς και συνεπιβάτες δικύκλων, με ιδιαίτερη στόχευση σε ανήλικους συνεπιβάτες. Παράλληλα επισημαίνονταν στους οδηγούς των δικύκλων η αναγκαιότητα του προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση και η προστασία που αυτό προσφέρει στην αποφυγή μοιραίων συνεπειών σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, προτρέποντας τόσο αυτούς όσο και τους συνεπιβάτες στη χρήση του.

Με δεδομένο ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί μείζον κοινωνικό ζήτημα για τη χώρα μας, η οποία σύμφωνα με στατιστικές έρευνες δυστυχώς κατατάσσεται στις Ευρωπαϊκές χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων και με στόχευση την συμβολή μας στην μείωση των θλιβερών συνεπειών αυτών που αφορούν σε σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμη και στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής, συναποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη δράση με συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα.
Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας, της Πολιτείας, των συλλογικών φορέων και του κάθε πολίτη (οδηγού και πεζού) χωριστά.
Ευχαριστούμε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Π.Α.Μ.Θ. Ταξίαρχο κ. Νικόλαο ΜΕΝΕΞΙΔΗ, τον Διευθυντή της Δ.Α. Ροδόπης Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γεώργιο ΓΚΡΑΝΑ, τον Διοικητή του Τ.Τ. Κομοτηνής Αστυνόμο Α’ κ. Γεώργιο ΖΙΩΓΑ καθώς και το αστυνομικό προσωπικό του Τ.Τ. Κομοτηνής για την ουσιαστική συνδρομή του στην πραγματοποίηση της δράσης μας.

   Για τον Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής              Για την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης
               Ο Πρόεδρος                                                                        Η Πρόεδρος


           Ευάγγελος   ΛΙΤΣΟΣ                                                       Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: