Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Νέο κρούσμα επίθεσης από αδέσποτα σκυλιά



Απαιτείται να περισυλλεγούν άμεσα!
Ανάστατοι συνεχίζουν να είναι οι κάτοικοι πολλών περιοχών της πόλης των Σαπών, αλλά και αρκετών τοπικών κοινοτήτων από την παρουσία αγριεμένων αδέσποτων σκυλιών που πιθανότατα έχουν και μεταδοτικές ασθένειες τα περισσότερα από αυτά.
Το πρόβλημα μεγαλώνει συνεχώς και απαιτείται να λυθεί, αφού η κατάσταση όλο και χειροτερεύει. Τα αδέσποτα αυτά σκυλιά που κυκλοφορούν σε αγέλες στην πόλη των Σαπών, ειδικά τις βραδινές ώρες συνεχίζουν να επιτίθενται σε κατοίκους!
Τονίζετε ότι η παρουσία δεκάδων αδέσποτων σκύλων στις περιοχές των Σαπών και όχι μόνο, αλλά και πως η επαφή των τετράποδων αυτών με τους ανθρώπους εγκυμονεί άμεσους κινδύνους, με πιθανότερους τη μετάδοση ασθενειών αλλά και τον τραυματισμό πολιτών από ενδεχόμενη επίθεση.
Επισημαίνετε, ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα για την απομάκρυνση των σκύλων από την πόλη, και ταυτόχρονα, η εγκατάσταση τους σε ειδικούς χώρους που θα υπάρχει φροντίδα και επιτήρηση αυτών.

Τέλος να τονίσουμε ότι δεν φταίνε οι σκύλοι. Οι τετράποδοι αυτοί φίλοι μας, που δεν έχουν κανένα προστάτη έχουν αφεθεί στην τύχη τους και οφείλουμε να τους προστατεύσουμε και να προστατευτούμε από αυτούς. Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ένας μηχανισμός από τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών (που μέχρι στιγμής φαίνετε να σφυρίζει αδιάφορα για το θέμα αυτό) που θα προστατεύει τόσο τους συμπολίτες μας όσο και αυτά τα αδέσποτα πλάσματα.
Εδώ στις Σάπες παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο της παρουσίας αδέσποτων σκύλων στις πλατείες τα πάρκα τα σχολεία της πόλεως μας και όχι μόνο, χωρίς καμία επιτήρηση και φροντίδα. Κρίνοντας ότι η άμεση επαφή που μπορεί να έχουν με τον κόσμο και ιδίως με μικρά παιδιά μπορεί να καταστεί επικίνδυνη τόσο για τη μετάδοση ασθενειών (με δεδομένο την έξαρση της λύσσας στους σκύλους) όσο και την πιθανότητα επίθεσης και τραυματισμού με δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία των συμπολιτών μας. Ήδη έχουν αναφερθεί περιστατικά τέτοιων επιθέσεων από τα αδέσποτα σκυλιά. Ζητείται η άμεση παρέμβαση του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών προκειμένου να δώσει λύση σε ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί έντονα και προβληματίζει τους πολίτες της πόλης μας, αλλά και συγχρόνως δημιουργεί αρνητική εικόνα στους επισκέπτες - τουρίστες που αυτή την εποχή μας επισκέπτονται».
Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: