Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Αγρυπνία στον Άγιο Δημήτριο Κασσιτερών



Στιγμές εκκλησιαστικής κατάνυξης, Αγιορείτικης τελετουργίας έζησαν όσοι παρέστησαν στην αγρυπνία της προηγούμενης Παρασκευής, εορτή των Αγίων  Ευφημίας και Όλγας, στον Άγιο Δημήτριο Κασσιτερών.
Οι μοναχοί π. Φιλάρετος και π. Ιωσήφ οι οποίοι εδώ και δύο μήνες μονάζουν στο Ιερό Προσκύνημα έχουν διαμορφώσει και έχουν φέρει με τη βοήθεια των χωριανών σε άριστη κατάσταση τον χώρο.
Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π Βαρθολομαίος συνεπικουρούμενος από τους δύο μοναχούς, των π Παναγιώτη Πεχλιβάνη και τον δ. Νεκτάριο, τέλεσαν την αγρυπνία η οποία τελείωσε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά των Ιεροψαλτών πρωτοψάλτη Χρ. Κρεμματά και Φ. Αρχοντίδη καθώς και των επιτρόπων του Ιερού Ναού Νικολάου Παπαδόπουλου και Τζανίδη Θέμη.
Το εκκλησίασμα αμέσως μετά είχε την ευκαιρία να γευτεί μια ξεχωριστή φιλοξενία στο Αρχοναρίκι του Προσκυνήματος που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από τις φιλοξενίες  μεγάλων και πολυάριθμων μοναστηριών.

Το γεγονός είναι πως όλοι όσοι παρευρέθηκαν κάτοικοι του χωριού, καταγόμενοι από τα Κασσιτερά, επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή ένοιωσαν αγαλλίαση, ευχαριστήθηκαν και ζήτησαν από τους ιερομονάχους να επαναλαμβάνουν τακτικά παρόμοιες ακολουθίες. Παράλληλα δεσμευτήκαν ότι θα διαδώσουν το γεγονός ώστε την επόμενη φορά να παραστούν ακόμη περισσότεροι, καθώς και ότι θα βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις για την ανάδειξη του Ιερού Προσκυνήματος.










Δεν υπάρχουν σχόλια: