Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Συνέντευξη του προέδρου της Ελπίδας Σαπών Γιώργου Μπασδάνη



Ερ.  Πως και γιατί αναλάβατε πρόεδρος;
Απ. Βλέποντας ότι στις δυο πρώτες συνελεύσεις δεν έδειξε κανείς ενδιαφέρον για να αναλάβει την ομάδα, η κατάσταση αυτή ώθησε κάποιους ανθρώπους να ασχοληθούν.
Στην τρίτη συνέλευση υπήρχε ένα καλό κλίμα από αρκετά άτομα τα οποία ήθελαν να ασχοληθούν και να προφέρουν και γνωρίζοντας την αξία τους πήρα την απόφαση να μπω μπροστά. Δεν είναι θέμα φιλοδοξιών είναι καθαρά θέμα να συνεχίσει την πορεία της η ομάδα.
Ερ. Τους συνεργάτες σου στην προσπάθεια αυτή με τι κριτήρια το τους διάλεξες;
Απ. Οι συνεργάτες μου κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχει κριθεί τα προηγούμενα χρόνια που ασχολήθηκαν με την ομάδα. Είναι άτομα που αγαπάν την ομάδα, έχουν αποκτήσει εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες και προπάντων διαθέτουν χρόνο και προσωπική δουλειά για την ομάδα.

Ερ. Πως κρίνεις την προηγούμενη διοίκηση;
Απ. Καταρχήν να τους συγχαρώ για ότι έχουν κάνει για την ομάδα.  Από εκεί και πέρα εμένα δεν μου αρέσει και νομίζω ότι δεν είναι και σωστό να κρίνουμε τον εθελοντισμό.  Γιατί όπως εμείς έτσι και οι προηγούμενοι ήταν εθελοντές σε αυτό που κάνανε. Παρόλα αυτά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η προηγούμενη διοίκηση έβαλε και αυτή ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγετε Ελπίς Σαπών. Τα παιδιά τρέξανε ξόδεψαν πολύ προσωπικό χρόνο, προσπάθησαν πάρα πολύ και θα έλεγα ότι τα καταφέρανε.
Ερ. Αναλαμβάνεις την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο. Που θα βρεις τα χρήματα που απαιτούνται για να βγει η χρονιά;
Απ. Η περίοδος είναι όντος δύσκολη. Τα τελευταία γεγονότα έχουν φοβίσει τον κόσμο. Αλλά εμείς πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε γιατί δεν ανοιγόμαστε, γνωρίζουμε τις καταστάσεις και το πώς μπορεί να κινηθεί μια ομάδα σχεδιάζουμε ήδη το φετινό πλάνο με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χρειαστεί να ανοιχτούμε πολύ οικονομικά.
Όσο για τα χρήματα που με ρωτήσατε είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος των Σαπών θα ανταποκριθεί θετικά για μια ακόμη φορά βοηθώντας την ομάδα. Επίσης υπάρχουν και τα πάγια έσοδα όπως η επιχορήγηση από τον Δήμο, οι συνδρομές των τακτικών μελών κλπ. Αλλά και τα έσοδα από διαφημιστικές πινακίδες, χορηγίες από ιδιώτες επιχειρήσεις κλπ.
Ερ. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για φέτος;
Απ. Η Ελπίδα είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Η ιστορία της ομάδας το απαιτεί αυτό.  Έτσι στόχος της ομάδος είναι μια αξιοπρεπέστατη πορεία στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο παραμένοντας πάντα σε υψηλό επίπεδο αλλά και στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Ερ. Οι ακαδημίες της ομάδας θα λειτουργήσουν φέτος;
Απ. Οι ακαδημίες είναι το μεγάλο μας στοίχημα και  θέλουμε να τις βελτιώσουμε. Λέγοντας αυτά δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υποβαθμίσω το τεράστιο έργο που προσέφερε η προηγούμενη διοίκηση στις ακαδημίες αλλά στόχος μας είναι να τις βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο.  Είναι ευτυχία που υπάρχουν ακαδημίες εδώ στις Σάπες. Σκεφτείτε ότι σήμερα για να πάει ένας γονέας το παιδί του σε μια ακαδημία στην Κομοτηνή δεν είναι ότι πιο εύκολο αν λάβουμε υπόψη τον χρόνο και το χρήμα που θα πρέπει να ξοδέψει μόνο για τις μετακινήσεις.  Οι ακαδημίες της Ελπίδας Σαπών θα λειτουργήσουν κανονικά και φέτος με τρία τμήματα ποδοσφαίρου τα τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ.
Ερ. Ο κόσμος των Σαπών σας βοηθάει; είναι κοντά στην ομάδα;
Απ. Για τον κόσμο τα είπαμε και πριν. Ο κόσμος ήταν είναι και θα είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Η «Ελπίδα» είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του κάθε πολίτη των Σαπών αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Ερ. Κλείνοντας υπάρχει κάτι που θα θέλατε να πείτε;
Απ. Τελειώνοντας, αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι η διοίκηση της ομάδος δεν λειτούργει σαν κλειστό λόμπι και στο σημείο αυτό ζητώ από όλους τους φίλους της ομάδος μας που είτε θέλουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω (και δεν εννοώ οικονομικά), είτε έχουν κάποιες ιδέες για την πιο εύρυθμη λειτουργία της ομάδος η για οτιδήποτε άλλο που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να έρθουν σε επαφή μαζί μας.
Ελπίδα Σαπών δεν είναι μόνο η διοίκηση. Ελπίδα Σαπών είμαστε όλοι!
Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: