Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ως μικρό διοικητήριο να λειτουργήσει το κτίριο της ΔΟΥ Σαπών



Να στεγάσει υπηρεσίες της ΔΟΥ, του ΙΚΑ, του Επιμελητηρίου,  γραφεία και παραρτήματα
Η επαναλειτουργία της ΔΟΥ Σαπών θα πρέπει να παραμείνει ένα διαρκές αίτημα το οποίο οφείλουν να προβάλλουν και να διεκδικούν συνεχώς οι Τοπική Αυτοδιοίκηση , οι φορείς και οι παράγοντες της περιοχής.
Μέχρι όμως να ικανοποιηθεί πλήρως ένα τέτοιο αίτημα και θέτοντας βραχυπρόθεσμους στόχους συγκροτημένα, μεθοδευμένα και ολοκληρωμένα θα πρέπει να διεκδικηθεί από τις τοπικές αρχές η επαναλειτουργία του κτιρίου της ΔΟΥ το οποίο μπορεί να στεγάσει δομές των δημοσίων υπηρεσιών των Σαπών.
Στο κτίριο της ΔΟΥ μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει άμεσα και μέχρι την επαναλειτουργία της εφορίας στις Σάπες, ένα ΚΕΦ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων) με τουλάχιστον 3 υπαλλήλους .

Στον ίδιο χώρο μπορεί να λειτουργεί γραφείο κοινωνικής ασφάλισης του ΙΚΑ, αφού όπως αναφέρει σε πρόσφατη αίτησή της η Ένωση Επαγγελματιών Σαπών, η αρμόδια υπηρεσία του Ιδρύματος θέλει έναν κατάλληλο χώρο.
Επίσης μπορεί να λειτουργεί στον ίδιο χώρο παράρτημα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, όπως λειτουργούσε παλιά, γραφείο ΔΕΗ, Πρόνοιας και της Πρώην Διεύθυνσης Γεωργίας.
Παράλληλα μπορεί να μεταφερθεί στο κτίριο της ΔΟΥ Σαπών και το ΚΕΠ του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, αφήνοντας χώρο για την καλύτερη διάρθρωση των δημοτικών υπηρεσιών στις Σάπες.
Όλα τα παραπάνω μπορούν να λειτουργούν στον ίδιο χώρο οργανωμένα, άνετα, αποδοτικά και οικονομικά καθιστώντας το ένα μικρό διοικητήριο για τις Σάπες.
Έτσι θα εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες, θα εδραιωθούν οι υπηρεσίες αυτές στην πόλη μας, δεν θα κινδυνεύουν να κλείσουν, αλλά θα έχουν και τη δυνατότητα να αναπτυχθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους διοικούντες, να εμπλουτιστεί και να διεκδικηθεί ολοκληρωμένο και πολύ καλά επεξεργασμένο.
Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια λύση θα συμβάλλει κατά πολύ στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την ανάδειξη εκ νέου των Σαπών ως διοικητικού κέντρου της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: