Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Μεγαλύτερη μείωση των αντικειμενικών αξιών θα πρέπει να γίνει στην περιοχή Σαπων



Από 20% έως 30% θα μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στις περισσότερες περιοχές τις χώρας μας εντός του μήνα Ιουνίου.
Η μείωση των αντικειμενικών αξιών εκτός των άλλων σημαίνει μια  σειρά από ελαφρύνσεις, σε φόρους και τέλη που έχουν σχέση με τις ιδιοκτησίες όπως : φόρος ακινήτων, μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, δωρεές, ΤΑΠ, ΦΑΠ, ΕΝΦΙΑ, κτλ.
Η μείωση αυτή γίνεται επειδή πραγματικά και σε πολύ μεγάλο βαθμό, λόγω της κρίσης, οι εμπορικές αξίες των ακινήτων έχουν πέσει κατακόρυφα και δεν έχουν καμία σχέση με την τελευταία αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών που έγινε το έτος 2007.

Στην ευρύτερη περιοχή των Σαπών όπου η κατάσταση είναι πολύ πιο δραματική η μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων είναι εύλογο ότι θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα αγγίζοντας ακόμη και το 50% έως 60%.
Το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών, η έλλειψη μεγάλων έργων στην περιοχή,
η απουσία επενδύσεων, το μεταναστευτικό ρεύμα, καθώς και η εκτίναξη της ανεργίας σε τρομακτικά επίπεδα, συνθέτουν σήμερα το τοπίο στην ευρύτερη περιοχή Σαπών και στο δήμο Μαρωνείας Σαπών.
Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να περιέλθει σε τέλμα η τοπική οικονομία και κατά συνέπεια να έχουν πέσει δραματικά οι αξίες όλων των ακινήτων.
Η μείωση των αξιών αυτών μπορεί να γίνει αντιληπτή και από την μηδενική οικοδομική δραστηριότητα αυτή την περίοδο στην περιοχή, τα δεκάδες ξενοίκιαστα καταστήματα και σπίτια εντός της πόλη των Σαπών και το πλήρες πάγωμα των αγοροπωλησιών ακινήτων.
Με αφορμή λοιπόν την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε όλη τη χώρα οι τοπικοί, οι περιφερειακοί, οι κοινοβουλευτικοί και οι λοιποί εκπρόσωποι της περιοχής μας θα πρέπει να κινηθούν οργανωμένα, δυναμικά και δραστήρια, μεταφέροντας εμπεριστατωμένα γεγονότα, αριθμούς και δεδομένα στους αρμόδιους του κέντρου για να πετύχουν μια γενναία μείωση των αντικειμενικών αξιών στις Σάπες, στην ευρύτερη περιοχή και σε όλο το δήμο Μαρωνείας Σαπών.
Ίσως αυτό να είναι μια μικρή ανακούφιση για όσους έμειναν, επένδυσαν, αγόρασαν και επιμένουν να δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: