Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για λειτουργήσει ως διοικητήριο η ΔΟΥ Σαπών



Όλο και περισσότεροι πολίτες αλλά και εκπρόσωποι φορέων των Σαπών και της ευρύτερης περιοχής, συντάσσονται με την πρόταση της «Ελεύθερης Άποψης» , για αξιοποίηση του κτιρίου της ΔΟΥ Σαπών σαν διοικητήριο ολόκληρης της επαρχίας.
Κάτι τέτοιο τεκμηριωμένα και αποδεδειγμένα είναι απόλυτα εφικτό εάν διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο διοικητικό πλαίσιο και γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες από πλευράς των διοικούντων για να το προωθήσουν.
Γι’ αυτό δεν θα χρειαστεί άλλωστε η ολοκλήρωση της διαδικασίας άμεσης μεταβίβασης του κτιρίου στο δήμο, η οποία βέβαια είναι καλοδεχούμενη όποτε συμβεί.
Θα μπορεί άμεσα να λειτουργήσει και να χρησιμοποιηθεί ο χώρος αρχίζοντας μία -μία οι υπηρεσίες να εγκαθίστανται σε αυτόν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ. Ένα γραφείο που δεν λειτούργησε ακόμη στις Σάπες, ενώ άρχισε να  λειτουργεί στις Φέρες.
Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) είναι ένα δεύτερο παράδειγμα.
Και αυτό μπορεί να στεγαστεί άμεσα στον ίδιο χώρο.
Το ΚΕΠ του δήμου επίσης πολύ σύντομα να μετεγκατασταθεί εκεί, όπως και μία σειρά από άλλες υπηρεσίες, γραφεία και παραρτήματα.
Η ευκαιρία αυτή για ανασυγκρότηση των διοικητικών δομών στις Σάπες  δεν μπορεί να πάει χαμένη, γιατί ο τόπος δεν έχει άλλα περιθώρια χαμένων ευκαιριών.
Ας ξεκινήσει λοιπόν άμεσα ένα σχέδιο ανασυγκρότησης αναδιοργάνωσης, και επανόδου δημοσίων υπηρεσιών στις Σάπες με αιχμή του δόρατος το κτίριο της ΔΟΥ, το οποίο μπορεί να αποτελέσει στην κυριολεξία ένα διοικητήριο για την ευρύτερη περιοχή και για ολόκληρη την επαρχία Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: