Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Αξιόλογη εργασία στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών



Μια αξιόλογη εργασία εκπονήθηκε από σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών, με αφορμή τη φοίτηση τους στη σχολή και στο πλαίσιο της πτυχιακής τους εργασίας.
Η εργασία αυτή είναι ένα DVD που περιέχει ιστορικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, οικονομικά, γεωγραφικά και δημογραφικά στοιχεία για την πόλη των Σαπών.
Στο DVD περιλαμβάνονται εικόνες από κεντρικά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και περιοχές, καθώς και συνεντεύξεις με ντόπιους, με καθηγητές, με σπουδαστές, ενώ επενδύεται με παραδοσιακά και σύγχρονα μουσικά ακούσματα.

Η εργασία περιέχει εκτενή αναφορά στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στο ιστορικό της, στο κτίριο, στον τρόπο λειτουργία της, στις δομές της καθώς και στις δυνατότητες που παρέχει με ειδικά εφόδια, γνώσεις και παιδαγωγική κατάρτιση, σε όσους την παρακολουθούν.
Το συμπέρασμα πάντως που βγαίνει και από αυτό το πόνημα είναι ότι η σχολή δεν προσφέρει στην περιοχή τα όσα ανέμενε από την αρχή η τοπική κοινωνία, όπως επίσης και ότι χρειάζεται περισσότερη αυτονομία για να μπορεί να λειτουργεί πιο ευέλικτα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόκειται για μια πολύ σοβαρή δουλεία και αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές και δημιουργούς της,

Δεν υπάρχουν σχόλια: