Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Εορτασμός της Αγίας Ειρήνης στους Ασκητές



Έγιναν με επιτυχία οι εκδηλώσεις μνήμης των Ηρώων του πολέμου 1940 και των θυμάτων της κατοχής 1940-1944 στην Αγία Ειρήνη Ασκητών, από το  Σύλλογο Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» και το Σύλλογο Γυναικών Ασκητών, την Κυριακή 10/05/2015.
Η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμωνος, έγινε στο εξωκκλήσι της Αγίας Ειρήνης Ασκητών, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, στον αύλιο χώρο του εξωκκλησίου.

Ακολούθησε προσφορά παραδοσιακού γεύματος (πλιγούρι με κρέας, αριάνι, ψωμί, πασχαλινό αυγό) και λαϊκό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τους ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ και τοπικούς καλλιτέχνες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσημοι και πλήθος κόσμου από το νομό μας αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Τα αμνοερίφια που κληρώθηκαν μας χάρισαν οι ντόπιοι παραγωγοί Αβραμίδης Χαράλαμπος, Εμμανουηλίδης Αθανάσιος και Χυτιρίδης Ιωάννης.
Το γλυκό του ταψιού ήταν προσφορά της Ζεϊμπεκίδου Σοφίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους συνεισέφεραν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και ιδιαίτερα το Σύλλογο Γυναικών Ασκητών γιατί χωρίς την ανιδιοτελή προσφορά τους δεν θα ήταν δυνατό να γίνει η γιορτή αυτή.
Με τιμή                                                                                                                      
Το Δ.Σ. του Συλλόγου
                                                       



Δεν υπάρχουν σχόλια: