Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Μεταφέροντας χρόνιο αίτημα των φορέων Να δημιουργηθεί Κέντρο Εκπαίδευσης στις Σάπες, ζήτησε από τον Υπουργό Άμυνας ο Ε. ΣτυλιανίδηςΟ βουλευτής Ροδόπης ΝΔ και πρώην υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε  συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Συζητήθηκαν επί μακρόν θέματα που αφορούν τη Θράκη. Ο κ. Στυλιανίδης κατέθεσε πρόταση-επιστολή για τη Θράκη για τη δημιουργία ή τη μεταφορά Κέντρου Εκπαίδευσης στις Σάπες Ροδόπης, το οποίο όπως αναφέρεται στην επιστολή:

• θα ενίσχυε δημογραφικά την περιοχή που αντιμετωπίζει πρόβλημα εγκατάλειψης,
• θα τόνωνε την τοπική οικονομία,
• θα ενίσχυε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής
• θα βελτίωνε την ποιότητα εκπαίδευσης των εφέδρων οι οποίοι θα εκπαιδεύονται στο φυσικό περιβάλλον των συνόρων Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι τον απασχολεί το θέμα της Θράκης και ιδιαίτερα το δημογραφικό. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στην ίδια λογική της πρότασης στο πλαίσιο της γενικής αναδιοργάνωσης των δομών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η οποία έχει ανατεθεί στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα και συμφώνησαν ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας αλλά και συνάντηση στη Ροδόπη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον σκοπό αυτό είχαν γίνει σοβαρές και μεθοδευμένες παρεμβάσεις από τον δήμο Σαπών τα έτη 2001 και 2002, όπου ανάμεσα στα άλλα είχαν προταθεί και διάφορα σημεία για την εγκατάστασή του.
 Επίσης για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των στελεχών που θα έρχονταν είχε παραχωρηθεί την ίδια περίοδο από τον δήμο, έκταση 4 στρεμμάτων προκειμένου να ανεγερθούν στρατιωτικές κατοικίες στις Σάπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: