Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΣΣΙΤΕΡΑ



Με πρωτοβουλία νεολαίων του Συλλόγου Ποντίων Σαπών γιορτάστηκε φέτος η Πρωτομαγιά στα Κασσιτερά. Από νωρίς το πρωί μέλη και φίλοι του Συλλόγου κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του ναού του Αγίου Δημητρίου.
Μετά το προσκύνημα στον ιστορικό ναό , μάζεψαν λουλούδια ,έφτιαξαν στεφάνια, έπαιξαν, τραγούδησαν, ξεναγήθηκαν στον οικισμό, έμαθαν για την ιστορία του και μετά το φαγητό ξεκίνησε το γλέντι με παραδοσιακή ποντιακή μουσική και μπροστάρη το χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου Στέλιο Νικολάου. Από το χώρο πέρασε πάρα πολύς κόσμος,  που επέλεξε να κάνει πρωτομαγιά στα Κασσιτερά και διασκέδασε με τα μέλη του Συλλόγου αποκομίζοντας πολύ όμορφες εντυπώσεις.
Οι λυράρηδες Δημήτρης Κενανίδης και Γρηγόρης Καβαζίδης και οι Κώστας Ναβροζίδης και Παύλος Μαρουφίδης στο νταούλι έβαλαν τη δική τους πινελιά στο όμορφο γλέντι. Την παράσταση όμως έκλεψε για μία ακόμη φορά με τα τραγούδια του ο μικρός Παύλος Κενανίδης  που βαδίζει ολοταχώς στα χνάρια του πατέρα του.Η όλη γιορτή ολοκληρώθηκε ,αργά το απόγευμα, με περίπατο και προσκύνημα στον Άγιο Νικόλαο στη γνωστή βραχοσπηλιά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: