Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Τη δημιουργία γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στις Σάπες ζητά η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών ΣαπώνΤη δημιουργία γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στις Σάπες ζητά με αίτησή της προς την Περιφερειακή Δ/ση του ιδρύματος στην Κομοτηνή,  η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών. Αναλυτικά το κείμενο της αίτησης έχει ως εξής:
Αίτηση της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών με θέμα:  «Δημιουργία γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στις Σάπες»
Προς τη διεύθυνση του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κομοτηνής Την ενημέρωσή μας για ένα ζήτημα φλέγον για τις Σάπες και τους κατοίκους της, αλλά και ευρύτερα τους δημότες του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών, αφορά η παρούσα αίτηση. Αναφερόμαστε στο θέμα της δημιουργίας γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, που, δυστυχώς, παραμένει βαλτωμένο, εξαιτίας της αδυναμία εξεύρεσης στέγης. Το πρόβλημα όμως δεν είναι ούτε τωρινό, ούτε άγνωστο, σήμερα όμως επείγει, περισσότερο από ποτέ, μία δημόσια δομή να επανέλθει στις Σάπες, μετά το μπαράζ λουκέτων που σημειώθηκε τα προηγούμενα χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα και το κλείσιμο του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ. Όπως είναι γνωστό τη λειτουργία Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τα οποία συστήνονται σε περιοχές όπου λειτουργούσαν μονάδες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, αλλά και σε περιοχές όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν ώστε να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κατοίκων είχε ανακοινώσει η διοίκηση του Ιδρύματος. Μία από αυτές τις περιοχές ήταν και οι Σάπες, όπου λειτουργούσε στο παρελθόν παράρτημα του ΙΚΑ. Η εξέλιξη της δημιουργίας Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης κρίθηκε ως θετική από τους επαγγελματίες. Όμως το θέμα δεν προχώρησε λόγω αδυναμίας εξεύρεσης κατάλληλου χώρου. Ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών διέθεσε στέγη σε κτίριο του Κέντρου Φροντίδας Οικογένειας. Το κτίριο αυτό επισκέφτηκαν στελέχη του ΙΚΑ και το έκριναν ακατάλληλο, καθώς έπρεπε να πληροί συγκριμένες προδιαγραφές και τουλάχιστον να διαθέτει αποθηκευτικό χώρο. Την απόρριψη της πρότασης δεν ακολούθησε κάποια επόμενη με αποτέλεσμα το θέμα να μην προχωράει. Υπάρχει πρόταση το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης να στεγαστεί στο κτίριο το οποίο στέγαζε τη ΔΟΥ Σαπών πριν αυτή μεταφερθεί στη ΔΟΥ Κομοτηνής. Όμως το κτίριο αυτό δεν είναι δημοτικό, αλλά ιδιοκτησία του υπουργείου Οικονομικών. Είχε ζητηθεί ακόμα από τη απερχόμενη δημοτική αρχή να  παραχωρηθεί στον δήμο το κτίριο της Δ.Ο.Υ. προκειμένου να στεγαστούν το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Η λύση αυτή δεν ικανοποιεί τους επαγγελματίες, αφού για να γίνει η παραχώρηση μπορεί να απαιτηθούν χρόνια. Οι επαγγελματίες ζητούμε να βρεθεί άμεσα χώρος κατάλληλος για να στεγάσει το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης και το αίτημά μας αυτό επαναφέρουμε με την παρούσα αίτηση. Παράλληλα με την αίτηση μας ζητούμε να ενημερωθούμε για την πορεία του αιτήματος μας, αλλά και για προθέσεις της διεύθυνσης του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κομοτηνής σχετικά με τη δημιουργία δομής στις Σάπες. Παρακαλούμε, όπως ανταποκριθείτε άμεσα στην παρούσα αίτηση. Αναμένουμε με ενδιαφέρον και αγωνία την απάντησή σας.
Με εκτίμηση εκ μέρους της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών
Ο πρόεδρος Νίκος Ευκαρπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: