Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Να επαναλειτουργήσει η ΔΟΥ στις Σάπες



Ο επαγγελματικός κόσμος , οι φορείς και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Σαπών ζητούν να επιστρέψει η ΔΟΥ Σαπών και να επαναλειτουργήσει στην έδρα της τις Σάπες.
Μια ιστορική υπηρεσία η οποία επί  60 και πλέον χρόνια προσέφερε στον τόπο, στο κράτος, στην τοπική και την εθνική οικονομία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΟΥ Σαπών καθόλο το διάστημα της λειτουργίας της, ήταν από τις δυναμικότερες και αποδοτικότερες σε έσοδα ΔΟΥ μεταξύ ομοειδών υπηρεσιών και επέφερε έσοδα εξυπηρετώντας παράλληλα χιλιάδες συναλλασσόμενους και εκατοντάδες επιχειρήσεις της περιοχής.

Μετά το κλείσιμό της πριν από δύο χρόνια, η καθίζηση στην τοπική οικονομία και η επιπτώσεις στην αγορά των Σαπών ήταν σημαντικές.
Δεδομένο ότι σε πάρα πολλούς νομούς της χώρας μας λειτουργούν τουλάχιστον δύο ΔΟΥ μέχρι και σήμερα και με αναγνωρισμένες τις ιδιαιτερότητες που έχει η περιοχή μας η επαναλειτουργία της ΔΟΥ Σαπών είναι αναγκαία και επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε.
Άλλωστε και επαρκέστατο κτίριο διαθέτει, αλλά  και σε συνδυασμό με τη συστέγαση άλλων δημοσίων υπηρεσιών και την στήριξη από τους τοπικούς φορείς ελάχιστο θα είναι το λειτουργικό της κόστος.
Τέλος κάτι τέτοιο αποτελεί και την δέσμευση πολλών στελεχών της σημερινής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: