Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αναξιοποίητες παραμένουν οι ευκαιρίες



Πηγαίνοντας κάποιος μία επίσκεψη σαββατοκύριακο στη γειτονική Αλεξανδρούπολη ανάμεσα στα άλλα παρατηρεί την έλευση πολλών Τούρκων τουριστών.
Εάν μάλιστα επισκεφθεί κάποιος ξενοδοχεία, ταβέρνες εστιατόρια, καφετέριες και διάφορα άλλα καταστήματα θα αισθανθεί πιο έντονη και αποδοτική την παρουσία των επισκεπτών από τη γείτονα.
Μια παρουσία που αφήνει σημαντικά έσοδα στην αγορά ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία.
Δυστυχώς όμως και παρότι αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια, ιδιαίτερα μετά την μερική χαλάρωση του τρόπου έκδοσης βίζας από τα ελληνικά προξενεία της Τουρκίας, μία τέτοια δυνατότητα δεν αξιοποιήθηκε όσο θα έπρεπε.

Αφενός δεν αξιοποιήθηκε με την περαιτέρω ελαστικοποίηση της βίζας, αλλά και με την κατάργησή της για 48 τουλάχιστον ώρες.
Αφετέρου με την σωστή προβολή και διαφήμιση της περιοχής μας στους πολίτες της Τουρκίας που χιλιάδες από αυτούς επιθυμούν να επισκεφτούν την Θράκη.
Εάν αυτοί οι δύο παράγοντες, ο πρώτος με ευθύνη του κράτους και ο δεύτερος με περισσότερη ευθύνη Περιφερειακών, Νομαρχιακών και Τοπικών φορέων λειτουργήσουν καλύτερα , αποδοτικότερα, πιο οργανωμένα και πιο ευέλικτα, τότε τα πράγματα για την τοπική οικονομία στην Θράκη θα είναι ασφαλώς πολύ πιο θετικά.
Είναι κρίμα σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης να υπάρχει δίπλα μας μια τεράστια αγορά η οποία έχει πολλά να μας προσφέρει και να μην μπορούμε να την αξιοποιήσουμε επαρκώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: