Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν την 14-02-2015 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών, κατά το οποίο κλήθηκαν και παρέστησαν η Πολιτική Ηγεσία του τόπου μας, οι Αυτοδιοικητικές, Στρατιωτικές, Πυροσβεστικές Αρχές, Συνδικαλιστικές Ενώσεις Ενστόλων εν ενεργεία και εν αποστρατεία, μέλη της Ένωσής μας και πολίτες της Ροδόπης.
- Στη συνέχεια τελέσθηκε Τρισάγιο στο Μνημείο των πεσόντων Αστυνομικών του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής και παρατέθηκε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου.

          - Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
-  Όλοι μαζί ενωμένοι, κοινωνία και αστυνομία, τιμήσαμε τους ήρωές μας, που υπηρετώντας επάξια το καθήκον τους στην διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών, χωρίς δεύτερη σκέψη θυσίασαν απλόχερα το θείο δώρο της ζωής, αφήνοντας αναπλήρωτο το κενό στις οικογένειές τους, που έκτοτε βασανίζονται από τον πόνο της απώλειας των μελών τους.
- Υπενθυμίζουμε στις οικογένειές τους ότι εμείς είμαστε και θα είμαστε γι’ αυτούς παρόντες. Είναι μέλη της μεγάλης αστυνομικής οικογένειας και ως τέτοια μπορούν να απευθύνονται σ’ εμάς για κάθε δύσκολη στιγμή και για κάθε πρόβλημά τους.
- Η παρουσία εκπροσώπων της κοινωνίας και συμπολιτών μας, σε μία θλιβερή για όλους εμάς και φορτισμένη συγκινησιακά οικογενειακή στιγμή, αποτελεί για εμάς ύψιστη τιμή και σηματοδοτεί την αναγνώριση της προσφοράς του Έλληνα αστυνομικού στο κοινωνικό σύνολο.
            -  Από την ενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1984 μέχρι και σήμερα, θρηνήσαμε 127 νεκρούς, δυστυχώς όμως αυτό δεν αποτέλεσε ουδέποτε ικανό λόγο για την Πολιτεία, ώστε να αναγνωρίσει το αυτονόητο, την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας.
                      -  Τα κόμματα εξουσίας, όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματός μας και μας συμπαραστέκονται. Μέχρι εκεί όμως, διότι μόλις έλθουν στην κυβέρνηση, ως δια μαγείας,  ξεχνούν τις υποσχέσεις τους και η συμπαράστασή τους περνάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ……
        - Μία ελληνική σημαία, δηλώσεις συμπαράστασης στις οικογένειες και κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις κάμερες την ώρα του τραγικού συμβάντος…… Ως εκεί που τελειώνει το επικοινωνιακό παιχνίδι…… Μετά, δυστυχώς, η λήθη……..
-  Όμως εμείς  οι συνάδελφοι, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα αδέλφια  που χάσαμε. Η πληγή μας παραμένει ανοιχτή και ο πόνος της απώλειας ανεξίτηλα χαραγμένος στις ψυχές μας.
- Ευελπιστούμε ότι η νέα Κυβέρνηση της χώρας μας θα πράξει την αυτονόητη υποχρέωσή της, νομοθετώντας την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο, δικαιώνοντας έτσι τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, αναγνωρίζοντας και τιμώντας την ηρωικότητα των εκλιπόντων.Κάθε χρόνο, αυτή τη στιγμή οι ήρωές μας, τα αδέλφια μας,
είναι μαζί μας, ανάμεσά μας.
Αιωνία η μνήμη σας ήρωες!!!! Τιμή και δόξα σας πρέπει!!!!
Να είναι ελαφρύ το χώμα που σας σκεπάζει…..


                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα
6 9 7 7 5 0 0 3 7 4
Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης
6 9 7 4 3 2 9 9 7 6Δεν υπάρχουν σχόλια: