Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Κοπή της πίτας των επαγγελματιών στις Σάπες



Η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στις Σάπες.
Το παρών έδωσαν πολλά μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών από την ευρύτερη περιοχή, συνταξιούχοι επαγγελματίες και απλοί πολίτες, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο αιδεσιμότατος π. Αρχοντής Μυλωνάς.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Νίκος Ευκαρπίδης αφού ευχήθηκε σε όλους διαβεβαίωσε τους παραβρισκόμενους ότι θα πραγματοποιήθει στο άμεσο μέλλον μία εκδήλωση που θα γίνει ιδιαίτερη  αναφορά στα προβλήματα του κλάδου.

Τόνισε παράλληλα ότι ως Ένωση, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά προγράμματα αλλά μπορούμε και είμαστε κοντά στους επαγγελματίες, σε μικρά καθημερινά ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ επισήμανε ότι στόχος και επιδίωξη της Ένωσης είναι να γίνει πιο ευέλικτη και να συμβάλει στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, ο οποίος τόνισε ότι η καρδιά της τοπικής οικονομίας, χτυπά σήμερα εδώ, εδώ που βρίσκεται ο επαγγελματικός κόσμος των Σαπών. Επισήμανε ακόμη ότι η δημοτική αρχή θέλει να προχωρήσει σε συνεννόηση με συνεργασίες και με συλλογικές αποφάσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο Δήμος είναι ουραγός στις προσπάθειες της Ένωσης και όλων των επαγγελματιών για ανάπτυξη και οικονομική πρόοδο.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τάκης Χαρίτος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται με την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη και η ευημερία κάτι που θα ευνοήσει και τον επαγγελματικό κόσμο. Στην περιοχή των Σαπών επισήμανε ότι υπάρχουν μεγάλα ελλείμματα μέριμνας, υπάρχει τόνισε με έμφαση και σημαντική αποψίλωση υπηρεσιών που έχει στοιχίσει στους επαγγελματίες της περιοχής. «Θα σταθούμε δίπλα στον επαγγελματικό κόσμο και γενικότερα δίπλα στην περιοχή Σαπών για να αναπτυχθεί και να προοδεύσει».
Ο κ. Γραβάνης από τη Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι οι Σάπες είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι του νομού μας και θα πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι φορείς και οι επαγγελματίες για ανάπτυξη.
Ο κ. Νίκος Φακιρίδης εκ μέρους του ΚΚΕ τόνισε ότι ο λαός θα πρέπει να παλέψει για να αναπληρώσει τις απώλειες από την κρίση.
Οι Σάπες θα πρέπει να συνεχίσουν τις διεκδικήσεις όλων των τελευταίων ετών και οι επαγγελματίες θα πρέπει να μην κάνουν πίσω από αυτόν τον στόχο, τόνισε χαρακτηριστικά ενώ διαβεβαίωσε ότι θα είναι όπως πάντα δίπλα στους αγώνες και στα προβλήματα των επαγγελματιών των Σαπών.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Ροδόπης κ. Βαφειάδης ανέφερε ότι γινόμαστε καθημερινά κοινωνοί των προβλημάτων των επαγγελματιών των Σαπών και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τους στηρίζουμε. Η Ένωση Επαγγελματιών Σαπών θα πρέπει να στηριχθεί και από εμάς τους ίδιους τους επαγγελματίες και να προωθούνται τα προβλήματά της στο κέντρο. Όσο περισσότεροι είναι οι επαγγελματίες που συμμετέχουν τόσο περισσότερα μπορούν να κάνουν.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη ο νυν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ματθαίος Μπαξεβάνης, ο πρώην Πρόεδρος κ. Μιχάλης Μοσχίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Αντωνιάδης, ο κ.Κυριάκος Δραγουμάνης εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών.







Δεν υπάρχουν σχόλια: