Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

«Καταρροϊκός πυρετός και κτηνοτροφική οδοποιία ταλαιπωρούν τους κτηνοτρόφους».



 Δηλώσεις του Μ. Ρούφου πρόεδρου κτηνοτρόφων:

Δύο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής Σαπών αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου της επαρχίας Σαπών κ. Μιχάλης Ρούφος.
Το πρώτο αφορά στις αποζημιώσεις του καταρροϊκού πυρετού, που έχει καταστρέψει κυριολεκτικά την κτηνοτροφία της περιοχής που αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξή της και για τον οποίο οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε μία δραχμή φτάνοντας σε μεγάλη απόγνωση.

Άλλωστε όπως τονίζει ο κ. Ρούφος η χώρα είχε ειδοποιηθεί για τον καταρροϊκό πυρετό έγκαιρα και οι κτηνοτρόφοι τήρησαν κατά γράμμα όσα τους υπέδειξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για το θέμα.
Το δεύτερο αφορά στην κτηνοτροφική οδοποιία της περιοχής που βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση αφού δεν έχει συντηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια.
Και για τα δύο αυτά ζητήματα όπως δηλώνει ο κ. Ρούφος οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν υπέρ ΟΓΑ, υπέρ ΕΛΓΑ, τέλη βοσκής και τέλη ύδρευσης.
«Μήπως θα πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν;», διερωτάται ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ρούφος καλεί τη νέα κυβέρνηση να δει με περισσότερη κατανόηση το θέμα του καταρροϊκού και να προχωρήσει άμεσα σε αποζημιώσεις και τη νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει στην αποκατάσταση της κτηνοτροφικής οδοποιίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: