Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Τα λάθη της ύδρευσης στις Σάπες




Δύο σημαντικά λάθη που αποδεικνύονται εκ των πραγμάτων και των αποτελεσμάτων, στον τομέα της ύδρευσης, είναι αυτά που ταλαιπωρούν σήμερα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την πόλη των Σαπών, με τα προβλήματα υδροδότησης.
Το πρώτο έχει να κάνει με την κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης χωριστά και σε άλλη χρονική περίοδο από το δίκτυο αποχέτευσης, σε αντίθεση από την αρχική μελέτη του έτους 2001 που προέβλεπε το έργο της ύδρευσης και του βιολογικού καθαρισμού των Σαπών να εκτελεστούν μαζί, ύστερα από ενιαία δημοπρασία.
Το δεύτερο αφορά στην απόφαση του δήμου να επιβάλλει στους δημότες να κάνουν μόνοι τους τις συνδέσεις των οικιών με το νέο δίκτυο.

Αυτό θα έπρεπε να γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες,  ή τουλάχιστον με την σθεναρή επίβλεψη των υπηρεσιών του δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
Και τα δύο αυτά λάθη είχαν σαν συνέπεια να δημιουργηθούν πλήγματα, φθορές και βλάβες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης που λειτουργεί σήμερα εντός της πόλης, πιθανές βλάβες και στο νέο δίκτυο και να υπάρχουν πολλές διαρροές, σπασίματα και κατ’ επέκταση έντονα προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης των Σαπών.
Με λίγα λόγια ενώ μέχρι σήμερα σημαντικά προβλήματα εμφανιζόταν στο εξωτερικό δίκτυο (έτος κατασκευής 1986), από τα Πετρωτά έως τις Σάπες, δυστυχώς υπάρχει πιθανότητα από εδώ και πέρα, για τους παραπάνω λόγους, ανάλογα προβλήματα να υπάρχουν και στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης των Σαπών… με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: