Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Εορτασμός του Αγίου Τρύφωνα, χειροθεσία ιεροψαλτών και κοπή βασιλόπιτας, παρουσία του Μητροπολίτη στον Έβρενο.



Την τιμητική του κυριολεκτικά είχε το προηγούμενο Σάββατο, παραμονή της γιορτής του Αγίου Τρύφωνα, ο οικισμός του Εβρένου.
Νωρίς το απόγευμα τελέστηκε εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του χωριού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, κατοίκων του χωριού και πολλών καταγόμενων από τον Έβρενο.
Μετά το πέρας του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τιμώντας τους με το οφίκιο του Ιεροψάλτη τους Γιαννελάκη Ευάγγελο και Τσατσακούλια Αναστάσιο, οι οποίοι μαζί με την ευλογία του δεσπότη δέχτηκαν τις ευχές των ιερέων π Βασίλειο Κιρκινέζη, π. Χρήστου Γαραγάνη και π. Αρχοντή Μυλωνά, καθώς και όλου του εκκλησιάσματος που αναφώνησε Άξιοι.

Ακολούθως από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού παρατέθηκε δεξίωση κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας.
Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά γιατί βρέθηκε στον Έβρενο και διαβεβαίωσε τους κατοίκους του ότι θα στέκεται συνεχώς στο πλευρό τους.
Ο πρόεδρος του συλλόγου δήλωσε ότι η παρουσία του κ. Παντελεήμονα αποτελεί μεγάλη τιμή για το χωριό και είναι μία μεγάλη ενθάρρυνση για τον Έβρενο και τους κατοίκους του, ενώ χάρισε στον Σεβασμιώτατο εκ μέρους του Συλλόγου μία εικόνα του αγίου Τρύφωνα.
Ευχές και ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο εκ μέρους του δήμου Μαρωνείας-Σαπών εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος κ. Μεραχτσάκης Χρήστος που ήταν παρών.












Δεν υπάρχουν σχόλια: