Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Συζήτησαν για το Θρυλόριο Ροδόπης και τον προσκάλεσε στον Έβρο ο Γεροντόπουλος




Συνάντηση με τον  Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε) κ.Γιάννη Πανταζόπουλο, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος.
Κατά την διάρκεια της, συζήτησαν θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, τις δραστηριότητες της Πα.Δ.Ε.Ε στην οποία συμμετέχουν 213 ομογενείς οι οποίοι έχουν εκλεγεί σε κοινοβούλια ή γερουσίες όλων των χωρών του κόσμου. Ο κ.Πανταζόπουλος, που εκλεγόταν επί 22 χρόνια βουλευτής στην Αυστραλία (Πολιτεία της Βικτώρια), ενημέρωσε επίσης τον κ.Γεροντόπουλο για τις εκδηλώσεις οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να διοργανωθούν σε Λήμνο και Αυστραλία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την μάχη της Καλλίπολης.

Τόνισε επίσης τους ιδιαίτερους ιστορικούς δεσμούς της Αυστραλίας με την Θράκη και  αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο έργο του Αυστραλού κ.Τζορτζ Τρελόαρ, εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας Κοινωνίας των Εθνών για τους Πρόσφυγες της περιόδου 1922-26, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εγκατάσταση στην Θράκη των Ελλήνων προσφύγων από την Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη. Μάλιστα επεσήμανε ότι ως αναγνώριση του έργου του κ.Τρελόαρ εκείνη την δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο, δόθηκε το όνομα του στο χωριό Θρυλόριο της Ροδόπης.
Ο κ.Γεροντόπουλος από την πλευρά του, προσκάλεσε τον κ.Πανταζόπουλο να επισκεφθεί μαζί με άλλους ομογενείς αλλά και Αυστραλούς πολιτικούς τον Έβρο και φυσικά το χωριό Θρυλόριο στο άμεσο μέλλον και η απάντηση του Ελληνοαυστραλού πολιτικού ήταν θετική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: