Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Παρέμβαση για την ανάπλαση του Μητροπολιτικού Μεγάρου Μαρώνειας και ΚομοτηνήςΣυνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα είχαν σήμερα ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων και ο βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, οι οποίοι σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Γιώργο Παυλίδη, ζήτησαν την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την ανάπλαση και την αναμόρφωση του Μητροπολιτικού Μεγάρου Κομοτηνής όπου θα στεγαστούν οι διοικητικές υπηρεσίες της Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνής.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανταποκρίθηκε και δεσμεύτηκε να εγκρίνει σχετική δαπάνη, ώστε να μπορέσει εντός του 2015 να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ευχαρίστησε τον Υπουργό –με τον οποίο τον συνδέει στενή φιλική σχέση απ’ το παρελθόν- για την άμεση ανταπόκρισή του και δήλωσε σχετικά:

«Είναι σημαντικό η Κυβέρνηση να δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για τη στήριξη της τοπικής μας Εκκλησίας. Ο Μητροπολίτης μας και όλος ο Ιερός Κλήρος κάνουν έναν τιτάνιο αγώνα για να στηρίξουν την τοπική κοινωνία. Έχει όχι μόνο μεγάλη συμβολική σημασία, αλλά και εξαιρετική υπεραξία, σ’ αυτόν τον αγώνα η τοπική Εκκλησία να νιώθει την πολιτεία δίπλα της.
Ευχαριστώ τον Υπουργό Ανάπτυξης για την άμεση ανταπόκριση, αλλά ευχαριστώ και συγχαίρω τόσο το Δεσπότη μας, Σεβασμιώτατο κ.κ. Παντελεήμονα, όσο και τον Περιφερειάρχη μας, κ. Γιώργο Παυλίδη για τη συνεργασία και την προσπάθειά τους. Μόνο μέσα από ένα τέτοιο συλλογικό και συνεργατικό πνεύμα θα επιτύχουμε αυτά που δικαιούται η περιοχή μας.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: