Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Τρία απορριμματοφόρα ανακύκλωσης στο Δήμο Μαρωνείας -Σαπών



Με εκατοντάδες «μπλε κάδους» απορριμμάτων και με 11 καινούργια, σύγχρονα απορριμματοφόρα, ειδικά για τον τομέα της ανακύκλωσης, έχουν εξοπλιστεί πλέον οι 4 δήμοι του νομού Ροδόπης. Σε εκτέλεση της συγχρηματοδοτούμενης πράξης με τίτλο «Προμήθεια Εξοπλισμού Προεπεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και Κομποστοποίησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ - 1ο Υποέργο», η Περιφέρεια ολοκλήρωσε την προμήθεια 35 απορριμματοφόρων και 4.000 «μπλε κάδων» ανακύκλωσης, συνολικού κόστους 4,3 εκ. ευρώ, για λογαριασμό της «ΔΙΑΑΜΑΘ» (η οποία ιδρύθηκε το έτος 2003 και πρώτος πρόεδρος της ήταν ο πρώην Δήμαρχος Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος) και κατ’ επέκταση των δήμων. Από το νομό Ροδόπης, ο δήμος Κομοτηνής παρέλαβε δύο απορριμματοφόρα, ενώ στο παρελθόν είχε παραλάβει άλλα δύο, ενώ από 3 απορριμματοφόρα οχήματα παραλαμβάνουν οι δήμοι Ιάσμου, Αρριανών και Μαρωνείας-Σαπών. Από τους 4.000 «μπλε κάδους», που διανέμονται στους δήμους με πληθυσμιακά κριτήρια

 Στην παράδοση του νέου εξοπλισμού, η οποία έγινε στην Κομοτηνή, το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Παυλίδης, και ο πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ, κ. Κυριάκος Χαρακίδης.
Μετά την παράδοση αυτού του εξοπλισμού θα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν προγράμματα ανακύκλωσης και στο δήμο Μαρωνείας -Σαπών που τόσο υστερεί στον τομέα αυτό.
Παράλληλα η «ΔΙΑΑΜΑΘ»θα πρέπει να προχωρήσει στην λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων ένας από τους οποίους έχει κατασκευαστεί στις Σάπες στο χώρο του παλιού σκουπιδότοπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: