Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου με τον Μητροπολίτη Αυστρίας και Ουγγαρίας κ.κ. Αρσένιο
Συνάντηση με Μητροπολίτη Αυστρίας και Ουγγαρίας κ.κ.Αρσένιο, είχε χθες στην Βιέννη ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην αυστριακή πρωτεύουσα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τις Περίκλειστες Αναπτυσσόμενες Χώρες, ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, καθώς επίσης και τον ελληνικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Συζήτησαν με τον Σεβασμιότατο Αρσένιο θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες της Μητρόπολης, αλλά και τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει.

Επίσκεψη στο Ελληνικό σχολείο της Βιέννης
Στη συνέχεια βρέθηκαν μαζί στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης, το αρχαιότερο εν ενεργεία σχολείο της Ελληνικής Ομογένειας, το οποίο λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1804. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αυστρίας είναι άλλωστε και ο Διευθυντής του ελληνικού σχολείου. O κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε όλες τις τάξεις και μίλησε με τους μικρούς και μεγάλους μαθητές, αλλά και τους δασκάλους και καθηγητές τους. Σε μια από αυτές συνάντησε μάλιστα και μια καθηγήτρια από την Αλεξανδρούπολη, την κ.Ευδοκία Κουρατζή, η οποία και διδάσκει σ’ αυτό το σχολείο.
Λίγο πριν αναχωρήσει από την Μητρόπολη, ο κ.Γεροντόπουλος άναψε ένα κερί μπροστά στην αναμνηστική πλάκα που είναι αφιερωμένη στην μνήμη των Ελλήνων της Αυστρίας οι οποίοι έχασαν την ζωή τους στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, η οποία βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: