Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών άνοιξε τις πύλες τις σε 160 νέους σπουδαστές



Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών ξεκίνησε τη λειτουργία της για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Φέτος είναι η πρώτη φορά που το παράρτημα των Σαπών αυξάνει τον αριθμό των σπουδαστών του στους 160, καθώς λειτουργεί για πρώτη φορά το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.).
Παράλληλα, στο παράρτημα λειτουργεί και το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.), το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του για πρώτη φόρα το 2008. Στο Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. ο αριθμός των εισαχθέντων σπουδαστών ανέρχεται στους 120, ενώ στο Π.Ε.ΣΥ.Π. στους 40.
Το γεγονός πως στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών λειτουργεί ακόμη ένα νέο πρόγραμμα, αποδεικνύει την σπουδαιότητα του παραρτήματος, την επιτακτική ανάγκη για μεταστροφή σε ουσιώδη και επαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση, παρέχοντας σπουδές υψηλού επιπέδου. Ενώ, πλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι παγιώνεται οριστικά η θέση του παραρτήματος στην πόλη των Σαπών.

Το παράρτημα θα είναι ανοιχτό από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή για την κάλυψη των αναγκών των σπουδαστών: Δευτέρα με Τετάρτη θα λειτουργεί το Π.Ε.ΣΥ.Π. και Τετάρτη με Παρασκευή το Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, από τις 16:00 έως τις 20:00.
Το παράρτημα των Σαπών, το οποίο αποτελεί το μοναδικό παράρτημα που υπάρχει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξυπηρετεί κυρίως τους πέντε Νομούς της Περιφέρειας, αλλά υπάρχουν σπουδαστές και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Επιπλέον, οι σπουδαστές προέρχονται από τις ανθρωπιστικές, κοινωνικές, τεχνολογικές και θετικές επιστήμες, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, παρουσιάζοντας έτσι μία μεγάλη ποικιλομορφία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, παρευρέθη στο παράρτημα των Σαπών, η επιστημονική υπεύθυνη του παραρτήματος και Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ, κυρία Αικατερίνη Κασιμάτη με σκοπό την υποδοχή και την ενημέρωση των σπουδαστών.
Από φέτος, το παράρτημα διαθέτει θέση Διευθύντριας με μόνιμη φυσική παρουσία, την οποία καλύπτει η κυρία Αικατερινή Ιωσηφίδου, ενώ στη γραμματεία παραμένει η κυρία Ειρήνη Μπαξεβάνη. Στο ήδη άρτια εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, προστέθηκαν και νέοι επιστήμονες, γνωστοί στο χώρο της εκπαίδευσης για το έργο τους.
Τέλος, η εφημερίδα και όλοι οι συνεργάτες της, εύχονται στους νέους σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ καλή παραμονή στην πόλη των Σαπών, καλή σταδιοδρομία, προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη.
Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: