Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Επισκέψεις βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν σε φορείς της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης





Ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, πραγματοποίησε σήμερα κύκλο εθιμοτυπικών επισκέψεων στον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργο Παυλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Χρήστο Μέτιο, και στους νεοεκλεγείς Δημάρχους Αρριανών και Μαρωνείας, Ριτβάν Αχμέτ και Γιάννη Σταυρίδη αντίστοιχα.
Ο βουλευτής συνάντησε πρώτο κατά σειρά τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργο Παυλίδη, στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή. Η συζήτηση υπήρξε πολυθεματική και κινήθηκε μεταξύ γενικών θεμάτων, όπως είναι οι σχεδιασμοί της Περιφέρειας για την νέα προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ 2014 – 2020), αλλά και ειδικότερων, με έμφαση στα προβλήματα της Ροδόπης.  
Εν συνεχεία ο βουλευτής μετέβη στις έδρες των Δήμων Μαρωνείας και Αρριανών όπου συναντήθηκε με τους Δημάρχους, Γιάννη Σταυρίδη και Ριτβάν Αχμέτ αντίστοιχα. Στη συνάντηση εργασίας στο Δήμο Μαρωνείας συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι, Φικρέτ Δαγλή και Χρήστος Μεραχτσάκης, και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μαρωνείας – Σαπών, Πέτρος Δουδουλακάκης. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Φιλύρα με τον Δήμαρχο Αρριανών συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Σινάν Αχμέτ.

Στις επαφές αυτές συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα των Δήμων και ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί που ανήκουν στα διοικητικά όρια των Δήμων. Η συζήτηση περιστράφηκε και σε ευρύτερα θέματα που απασχολούν τον κόσμο της επαρχίας, όπως ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, η ανεργία, η δυνατότητα καυσοξύλευσης εν όψει της χειμερινής περιόδου και άλλα.
Ο βουλευτής ολοκλήρωσε τον κύκλο των επισκέψεων με την συνάντηση που πραγματοποίησε στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Χρήστο Μέτιο, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και στην οποία συμμετείχε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Μουσταφά Κατρατζή. Η συνάντηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πεποίθησή τους για μία στενή συνεργασία.
Στο τέλος των επισκέψεων ο βουλευτής προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργο Παυλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Χρήστο Μέτιο, τους Δημάρχους Αρριανών και Μαρωνείας, Ριτβάν Αχμέτ και Γιάννη Σταυρίδη, και τους συνεργάτες τους. Οι επισκέψεις μου δεν ήταν απλά εθιμοτυπικές λόγω των πρόσφατων εκλογών, αλλά κυρίως ουσιαστικές καθώς στόχος μας είναι να καταγράψουμε τα προβλήματα και να βρούμε όλοι μαζί, με συνεργασία και διάλογο, βιώσιμες λύσεις, είτε εδώ τοπικά είτε στην Αθήνα σε επαφές και επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία. Μετέφερα τις θερμότερες ευχές μου στον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους και ζήτησα από όλους να βρισκόμαστε σε έναν ανοιχτό και διαρκή δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με γνώμονα το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας».




Δεν υπάρχουν σχόλια: