Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Επίσκεψη Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης στη Βουλή



Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης αποτελούμενη από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα, επισκέφτηκε στις 6 Αυγούστου 2014 την Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, κατά τη συζήτηση του άρθρου 6 «Θέματα Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής Θρησκείας» του νομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ «Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις».  Στην Επιτροπή πήραν μέρος, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υφυπουργός, κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιος Καλαντζής.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι πρόεδροι της ΟΛΜΕ και της ΠΟΣΔΕΠ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης ο οποίος, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή για την τιμή και την πρόσκληση, μίλησε για τον θεσμό των Ιεροδιδασκάλων και τόνισε την ανάγκη της  λειτουργίας  αυτού του θεσμού (Το κείμενο της ομιλίας επισυνάπτεται).
Στην συνέχεια παρενέβησαν μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ανάμεσα τους και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Παναγιώτα Δριτσελή η οποία ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί περισσότερο για τον θεσμό των Ιεροδιδασκάλων.
Μετά την λήξη της συνεδρίασης τα μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο, τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, με τη Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Έλενα Κουντουρά, τον βουλευτή Ν. Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Μάνο Κόνσολα και άλλους συμμετέχοντες βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: