Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα εφαλτήριο για την ανάκαμψη της πρωτογενούς οικονομίας Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή για τη γεωργία και την κτηνοτροφία



Την  Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, διεξήχθη το απόγευμα η προγραμματισμένη εκδήλωση - ημερίδα που διοργάνωσε το Αγροτικό Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ και η ΡΙΖ.Α ΑΜΘ και έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης.
            Ο άξονας της συγκέντρωσης ήταν: 'Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, συζητούμε για τη συμβολή της κτηνοτροφίας και του πρωτογενούς τομέα γενικότερα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.'

            Τη συζήτηση συντόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος του κόμματος Δημήτρης Χαρίτου και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε Ο Βαγγέλης Αποστόλου βουλευτής – υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
            Ο κ. Αποστόλου εστίασε στη σημασία των ντόπιων – παραδοσιακών προϊόντων ως εφαλτήριο για την ανάκαμψη της πρωτογενούς οικονομίας. Πρότεινε ακολούθως την ίδρυση μιας 'Τράπεζας Γης' και τόνισε τη σημασία των συλλογικών δραστηριοτήτων.
Παρεμβάσεις έγιναν από:τον κ.Αχ. Σαχπατζίδη Διευθυντή Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Περιφέρειας ΑΜΘ
Ο κ. Σαχπατζίδης ανέλυσε τις επιπτώσεις της ευλογιάς και του καταρροϊκού πυρετού, της διάλυσης του κτηνοτροφικού τομέα, καθώς και την έλλειψη εγρήγορσης – πρόληψης σε δομικό και θεσμικό επίπεδο. Στη συνέχεια πρότεινε τη δημιουργία μιας σχολής επαγγελμάτων κρέατος και κτηνοτροφίας.
Προέδρους των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ
Τον περιφερειακό σύμβουλο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστα Μορφίδη, όπου επισήμανε το πλήγμα που δέχεται η πρωτογενής παραγωγή από τις μνημονιακές πολιτικές.
Πήραν μέρος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια της ΑΜΘ· ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ τόνισε τη σημαντικότητα της ενθάρρυνσης της συμμετοχής όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων στο διάλογο με τους θεσμικούς παράγοντες στα θέματα των σχετικών αρμοδιοτήτων.Ακολούθησε συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες.
Τα ντόπια  παραδοσιακά προϊόντα εφαλτήριο για την ανάκαμψη της πρωτογενούς οικονομίας
Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή για τη γεωργία και την κτηνοτροφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: