Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Χρόνης και Πάνος Κατρανίτσας Δύο νέοι που διαπρέπουν στην πρωτεύουσα και δεν ξεχνούν την γενέτειρά τους, τις Σάπες



Ο Χρόνης και ο Παναγιώτης Κατρανίτσας του Φώτη και της Φανής, δύο νέοι οι οποίοι κατάγονται από τις Σάπες καταξιώθηκαν και διαπρέπουν στην Αθήνα, βρέθηκαν για λίγες ημέρες στην γενέτειρά τους.
Οι αδελφοί Κατρανίτσα μεγάλωσαν στα μέρη μας και αγαπούν ιδιαίτερα τον τόπο της καταγωγής τους, απ’ όπου έκαναν τα πρώτα βήματα της μουσικής τους παιδείας, έχοντας βιώματα και από τους γονείς τους αφού ο πατέρας τους έπαιζε έγχορδα και η μητέρα τους τραγουδούσε.

Αγωνίστηκαν σκληρά  και πέτυχαν μια πολύ καλή καριέρα στην πρωτεύουσα στεκόμενοι αντάξια δίπλα σε πολύ μεγάλα ονόματα πανελλήνιας εμβέλειας.
Οι δύο νέοι βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες στις Σάπες όπου κατοικούν η γιαγιά και η μητέρα τους, συναντήθηκαν με συγγενείς, φίλους και πολλούς γνωστούς.
Μάλιστα ένα βράδυ είχαν την ευκαιρία να παίξουν μπουζούκι και να τραγουδήσουν για την παρέα τους στην ψησταριά «Κληματαριά» επί της οδού Λαίστης αφήνοντας κατ’ ενθουσιασμένους όλους όσους τους παρακολούθησαν.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μια από τις πρώτες συνθέσεις του Χρόνη και του Παναγιώτη όταν ήταν ακόμη μαθητές στις Σάπες το έτος 1996 ήταν η δημιουργία του τραγουδιού «Καρναβάλι Σαπών» το οποίο αποτελούσε το σήμα κατατεθέν των θεμοθετημένων από τον Δήμο Σαπών αποκριάτικων λαογραφικών εκδηλώσεων (1995-2002).
Ο Χρόνης και ο Παναγιώτης δεν έκρυψαν την συγκίνησή τους που βρέθηκαν κοντά σε γνωστά πρόσωπα και αναπόλησαν τα παλιά.
Παράλληλα δεν έκρυψαν την αγάπη για τον τόπο τους και την διαθέση τους να προσφέρουν στην πολιτιστική του ανάπτυξη, με όποιο τρόπο μπορούν μέσα από τις γνωριμίες και τις δυνατότητες που διαθέτουν στο κέντρο


Δεν υπάρχουν σχόλια: