Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Λόγω του καταρροϊκού πυρετού Να ανοίξουν για μια μέρα την εβδομάδα τα σφαγεία των Σαπών ζητούν κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες



Καταρροϊκός πυρετός εμφανίστηκε αυτή την περίοδο σε κοπάδια κάποιων ημιοειδών οικμών της επαρχίας Σαπών.
Παράλληλα εκτοπίσθηκε την ίδια περίοδο και μια ακόμη ασθένεια σε άλλο κοπάδι της ευρύτερης περιοχής.

Εξάλλου εδώ και λίγες ημέρες συμπίπτει να είναι κλειστά, με απόφαση του προέδρου της ΚΕΜΑΣ και τα δημοτικά σφαγεία Σαπών για να γίνουν σε αυτά εργασίες συντήρησης και αναμόρφωσης.
Ως γνωστό μετά από την εμφάνιση των παραπάνω ασθενειών δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις ζωντανών ζώων από την περιοχή των Σαπών σε άλλα γειτονικά σφαγεία για να μην μεταδοθούν οι νόσοι και σε άλλες περιοχές.
Έτσι δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος, αφού παραμένουν κλειστά τα σφαγεία των Σαπών; να μην μπορούν να σφάξουν οι κτηνοτρόφοι, οι κρεοπώλες και οι έμποροι ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ακόμη και να μείνει χωρίς κρέας η τοπική αγορά.
Η λογική, η εμπειρία του παρελθόντος και η πρακτική, επιβάλλουν να καθοριστεί αυτή την περίοδο μια ημέρα την εβδομάδα για την λειτουργία των σφαγείων των Σαπών, ενώ θα εκτελούνται παράλληλα οι εργασίες συντήρησης τους κατά τις υπόλοιπες ημέρες.
Μόνο έτσι θα αποτραπεί περαιτέρω κίνδυνος καθίζησης της τοπικής αγοράς και της τοπικής οικονομίας, αλλά και εξόντωσης της τοπικής κτηνοτροφίας που διέρχεται ήδη δυσβάσταχτη και πρωτοφανή κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: