Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014,μέσα στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου ,η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Γιάννη Σταυρίδη καθώς και των  δημοτικών και  τοπικών συμβούλων του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.
Την ορκωμοσία ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων (για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου) .Στην τελετή παρέστησαν ο βουλευτής Ροδόπης Αιχάν Καράγιουσουφ, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος και φυσικά πλήθος συνδημοτών που συνεχάρησαν και ευχήθηκαν καλή και δημιουργική θητεία στον νέο Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού και των τοπικών συμβουλίων .

Της ορκωμοσίας ακολούθησε σύντομη ομιλία από το νέο Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών Γιάννη Σταυρίδη ο οποίος τόνισε ανάμεσα στα άλλα:
«Οι καιροί «δεν περιμένουν» γι αυτό και μείς θα ξεκινήσουμε αμέσως δουλειά
Αυτή τη συλλογικότητα στη λειτουργία της δημοτικής αρχής ,όπως πράξαμε αλλά και δεσμευτήκαμε  προεκλογικά, θα την κατοχυρώσουμε γιατί την θεωρούμε το ίδιο σημαντική με τη δημοκρατία.
Η σημερινή εποχή λοιπόν απαιτεί εξειδίκευση συνεργατών ,καθαρούς και μετρήσιμους στόχους και κυρίως εργαλεία δουλειάς που θα ιεραρχούν προτεραιότητες και θα προωθούν προγράμματα τα οποία φυσικά θα παρουσιάζονται στο δημοτικό συμβούλιο. 
Και οι δημοκρατικά νομιμοποιημένες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων θα γίνονται πάντα σεβαστές και θα εφαρμόζονται άμεσα.
Άλλωστε η συλλογικότητα και η πίστη στις αρχές της δημοκρατίας είναι μία διαρκής διαδικασία ευθύνης .Είναι ουσιαστικά μία αυτοδέσμευση του καθενός συναδέλφου που βάζει πάνω από το «εγώ» το «εμείς». 
Το Δημοτικό συμβούλιο είναι ένα κύτταρο δημιουργίας ανάπτυξης και προοπτικής για τον τόπο μας. Αυτό το κορυφαία συλλογικό όργανο, που δυστυχώς η λειτουργία πολλές φορές είχε υποβαθμιστεί, θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε κατοχυρώνοντας σημαντικές καινοτομίες που πολύ σύντομα θα παρουσιαστούν μέσα από το Προεδρείο που θα προκύψει σε λίγες μέρες. Το δημοτικό συμβούλιο θα ασχοληθεί συχνά με μείζονος σημασίας τοπικά αλλά και περιφερειακά ζητήματα ενώ ο τόπος των συνεδριάσεών του θα δώσει αυτό το νέο στίγμα λειτουργίας που θα έχει τόσο σημειολογικά όσο και ουσιαστικά χαρακτηριστικά.
Αν θέλετε  ένα στίγμα της νέας εποχής αυτό θα συνοψίζεται με τις εξής λέξεις «ρήξη με το κακό παρελθόν.   Δημιουργία νέου δρόμου .
Οι συνεργάτες μας ,νέοι άνθρωποι θα είναι οι φορείς αυτής της διαδικασίας μεταλλαγής του Δήμου μας».
Δεν υπάρχουν σχόλια: