Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Σε εκκαθάριση προχωρά η ΕΑΣ Ροδόπης



Αβέβαιο το μέλλον της συνεταιριστικής οργάνωσης
Όλα πλέον δείχνουν ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης οδεύει για οριστικό «λουκέτο».
Η άλλοτε κραταιά και ανθούσα συνεταιριστική οργάνωση του νομού μας, η οποία ήταν μια από τις δυναμικότερες της Ελλάδος, κινείται με μαθηματική ακρίβειας στον δρόμο χωρίς επιστροφή.
Η ΕΑΣ αποτελούσε σήμα κατατεθέν για τον αγροτικό κόσμο της Ροδόπης, αλλά και ολόκληρης της Θράκης για πολλές δεκαετίες.

Στις ένδοξες εποχές της είχε προσωπικό, 200 μόνιμους εργαζόμενους και πάνω από 300 εποχικούς καταπολεμώντας σε μεγάλο βαθμό την ανεργία στην περιοχή.
Με τα καταστήματα εφοδίων, τα μάρκετ, τα σιλό συλλογής σιτηρών, το εκκοκκιστήριο βάμβακος, το τυροκομείο, το σπορελαιουργείο και το μηχανουργείο ήταν πάντα κοντά στους αγρότες και αποτελώντας ασπίδα προστασίας γι’ αυτούς και φορέα διασφάλισης καλύτερων τιμών για τα προϊόντα τους.
Σήμερα τίποτα από αυτά δυστυχώς δεν υπάρχει, γι’ αυτό και η μεταβατική διοίκηση αποφάσισε να τερματίσει η λειτουργία της οργάνωσης.
Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της κ. Κώστας Κούκος: «Αφού τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες βαδίζοντας με νόμιμο και ορθό τρόπο προσπαθούμε τουλάχιστον να διαφυλάξουμε ότι απέμεινε, να το πουλήσουμε, η να το νοικιάσουμε, για να μην καταστραφεί και αυτό».
Πάντως η διοίκηση της ΕΑΣ συγκάλεσε έκτακτη Γενική συνέλευση, την Δευτέρα 4 Αυγούστου, όπου ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η έγκριση ενοικιάσεων και μεταβιβάσεων παραγωγικών μονάδων της Ένωσης καθώς και η λήψη απόφασης για εκκαθάριση της οργάνωσης, γεγονός που αποδεικνύει ότι πέφτουν οι τίτλοι τέλος για την ΕΑΣ Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: