Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Στο Δήμο Μαρώνειας Σαπών ακόμα καθαρίζουν



ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Στο Δήμο Μαρώνειας Σαπών ακόμα καθαρίζουν
Ευτυχώς η περιοχή της φημίζεται για τις φυσικές της ομορφιές, που από μόνες τους αποτελούν τον κράχτη επισκεψιμότητας
Οι προσλήψεις διμηνιτών έγιναν εντός του Ιουνίου για να καλύψουν τις εποχικές ανάγκες του καλοκαιριού και φυσικά δεν πρόλαβαν να ανταποκριθούν ακόμα στις αυξημένες απαιτήσεις καθαριότητας
Της τελευταίας στιγμής αποδεικνύονται ακόμα και για τα πιο αυτονόητα σε ορισμένες περιοχές της Ροδόπης, όπου η τουριστική συνείδηση μακράν απέχει από αυτό που ίσως θα προσδοκούσαν οι πιο αισιόδοξοι. Έτσι η καθαριότητα συνεχίζεται να είναι ζητούμενο για τους πλέον δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς του νομού μας στους οποίους συγκαταλέγονται οι παραλίες της Μαρώνειας, του Ιμέρου, του Κρυονερίου, της Αλκυώνας και του Προφήτη Ηλία.  Διανύοντας τον Ιούλιο κάποια πράγματα συνεχίζουν να παραμένουν όπως και όταν ήταν χειμώνας και η κίνηση επισκεπτών καμία σχέση είχε με τη σημερινή. Ο φακός του «Χ» κατέγραψε τη σημερινή εικόνα σε παραλιακές τοποθεσίες από τον Ίμερο μέχρι τη Μαρώνεια και σε σημεία όπου δεν υπάρχει η ιδιωτική πρωτοβουλία η κατάσταση είναι άκρως αποκαρδιωτική. 


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΠΥΚΝΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 
Τα χόρτα και η πυκνή βλάστηση έχουν πνίξει στην κυριολεξία τους δρόμους, καθιστώντας πολλές στροφές καρμανιόλες και δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία οχημάτων. Το τουριστικό περίπτερο Ιμέρου δε φαίνεται από τα χόρτα, ενώ η τελευταία οργανωμένη προσπάθεια καθαριότητας έγινε στις αρχές Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τότε είχαν κινητοποιηθεί Δήμος και ένστολοι για τον καθαρισμό των παραλιών. Βέβαια και αυτή η προσπάθεια περιορίστηκε στην καθαρισμό των ακτών και δεν επεκτάθηκε με ευθύνη του Δήμου φυσικά σε άλλα σημεία. Ο δρόμος προς το λιμάνι του Ιμέρου έχει στενέψει επικίνδυνα εξαιτίας της πυκνής βλάστησης και σε όλη τη διαδρομή από τον Ίμερο μέχρι τουλάχιστον τον Προφήτη Ηλία ο επαρχιακός δρόμος έχει καταληφθεί από το πράσινο. 

Οι προσλήψεις διμηνιτών έγιναν περί τα τέλη του Ιουνίου για να καλύψουν τις εποχικές ανάγκες καθαριότητας του καλοκαιριού και φυσικά δεν πρόλαβαν να ανταποκριθούν σε όλες τις ανάγκες. Εξ’ ου και η αποκρουστική εικόνα που καταγράψαμε στις ελάχιστες δημόσιες τουαλέτες στην παραλία του Κρυονερίου. 

Ο επισκέπτης που θα επιλέξει ως τόπο διακοπών το Δήμο Μαρώνειας – Σαπών έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ποικίλες εξορμήσεις στη γύρω περιοχή και να απολαύσει πολλές και διαφορετικές πολύ όμορφες παραλίες. Ευτυχώς η περιοχή της φημίζεται για τις φυσικές της ομορφιές, που από μόνες τους αποτελούν τον κράχτη επισκεψιμότητας.

Δήμητρα Συμεωνίδου 

Πηγή εφημερίδα ο Χρόνος



Δεν υπάρχουν σχόλια: