Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών πρωτοπορεί ανοίγοντας νέους ορίζοντες Πραγματοποιήθηκε ημερίδα και απονομή τίτλων σπουδών στις Σάπες



Το παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών έριξε τους τίτλους τέλους για την ακαδημαϊκή χρονιά 2013 – 2014 το Σάββατο 28 Ιουνίου, μέσα σε κλίμα χαράς, ευτυχίας και συγκίνησης με μία λαμπρή εκδήλωση.
Η εκδήλωση της απονομής των πιστοποιητικών σπουδών πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών παρουσία του νέου Δημάρχου του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών κύριο Ιωάννη Σταυρίδη, τον Υποδιοικητή του αστυνομικού τμήματος των Σαπών κύριο Αγγελάκη, του Πάτερ Ιωάννη και του Πάτερ Τριαντάφυλλου.
Σημαντική ήταν η συμβολή και συνεισφορά του Συλλόγου Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών «Δρω» και των τοπικών επαγγελματιών και επιχειρήσεων για την εκδήλωση και τη δεξίωση που ακολούθησε.

Η διευθύντρια του παραρτήματος στο χαιρετισμό της δήλωσε μεταξύ άλλων πως η νέα ακαδημαϊκή χρονιά που ακολουθεί θα συμβάλλει στην τοπική κοινωνία των Σαπών, διότι θα υπάρχει συνεχής και ουσιώδης σύνδεση της ΑΣΠΑΙΤΕ με την τοπική αυτοδιοίκηση και αξιοποίηση του ερευνητικού και επιστημονικού της έργου προς όφελος των Σαπών.
Πριν από την απονομή των τίτλων στους σπουδαστές υλοποιήθηκε ο σπουδαίος στόχος που είχε τεθεί στη διάρκεια του έτους, η πραγματοποίηση της 1ης επιστημονικής ημερίδας με θέμα «Προσεγγίσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας υπό την οπτική πτυχιακών εργασιών σπουδαστών του ΕΠΠΑΙΚ Σαπών της ΑΣΠΑΙΤΕ».
Το εγχείρημα αυτό στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς το επίπεδο όλων των εισηγήσεων που παρουσιάστηκαν από τους σπουδαστές στην ημερίδα ήταν τόσο υψηλό που ξεπέρασε ακόμη και τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες. Οι σπουδαστές με τη συμβολή, την υποστήριξη και την βοήθεια των εκπαιδευτικών και αξιόλογων επιστημόνων, απέδειξαν ότι το παράρτημα των Σαπών κατέχει επάξια μία δεσπόζουσα θέση μεταξύ των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων της χώρας.
Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τη διευθύντρια του παραρτήματος και επιστημονικής υπεύθυνης της ημερίδας, κυρία Αικατερίνη Κασιμάτη. Ο Υφυπουργός ανάμεσα σε άλλα, τόνισε την αξία, το έργο, την επιστημονικότητα και τη σπουδαιότητα της ύπαρξης αυτού του τριτοβάθμιου ιδρύματος στην πόλη των Σαπών και την μοναδικότητα του παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ενώ, συνεχάρη τους αποφοιτήσαντες και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη.
Παράλληλα, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν μπόρεσε να παραστεί στην ημερίδα και την τελετή απονομής των τίτλων σπουδών, αλλά απέστειλε προσωπικό του χαιρετισμό προς τους εκπαιδευτικούς και τους αποφοιτήσαντες.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες υπήρξε το μοναδικό παράρτημα σε ολόκληρη την Ελλάδα που οργάνωσε και υλοποίησε επιστημονική ημερίδα. Με αυτόν τον τρόπο επέκτεινε και απέδειξε τη σημαντική του φήμη, την οποία είχε ήδη καταφέρει να εδραιώσει μέσα στα λίγα χρόνια της λειτουργίας του.
Στόχος και ευχή όλων είναι η προσπάθεια αυτή να γίνει θεσμός στις Σάπες και να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για ακόμη περισσότερες επιστημονικές δράσεις στο μέλλον








Δεν υπάρχουν σχόλια: