Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ξηλώνονται 31 παιδικές χαρές του Δήμου Κομοτηνής



Από τις 102 συνολικά παιδικές χαρές του δήμου Κομοτηνής 71 πιστοποιημένες θα παραμείνουν σε λειτουργία, ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες προδιαγραφές του υπουργείου Εσωτερικών. Χιλιάδες παιδικές χαρές έκλεισαν τις τελευταίες μέρες σε όλη την Ελλάδα, καθώς διενεργήθηκαν έλεγχοι για να διαπιστωθεί ποιες παιδικές χαρές δε διαθέτουν πιστοποίηση από ειδικά συνεργεία.
Όσες δεν έλαβαν την έγκριση των ελεγκτών σφραγίστηκαν και πλέον το παιχνίδι των παιδιών εκεί γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη των γονέων. Οχτώ παιδικές χαρές που υπήρχαν στον δρόμο Αρωγής - Φαναρίου, στην παραλία, που ήταν σπασμένες και ρημαγμένες, δεν υπάρχουν πλέον, αφού συνεργεία του δήμου φρόντισαν να απομακρύνουν τα παιχνίδια που υπήρχαν εκεί.
Μια παιδική χαρά για να πιστοποιηθεί πρέπει να έχει περίφραξη. Τα παιχνίδια πρέπει να είναι πιστοποιημένα από τον ΕΛΟΤ, ο οποίος ζητά 400 ευρώ για την πιστοποίηση κάθε παιδικής χαράς. Επιπλέον, πρέπει να έχει νερό και ηλεκτροφωτισμό. Πρέπει να έχει τάπητα από κάτω, εκεί που είναι τα παιχνίδια. Προαιρετικό είναι μόνο το τηλέφωνο. Αυτή τη στιγμή οι πιστοποιημένες παιδικές χαρές της Κομοτηνής είναι 22. Αυτές βρίσκονται είτε στους οικισμούς είτε μέσα στην πόλη. Οι περισσότερες που θα κλείσουν είναι στα χωριά του δήμου. Κάθε χωριό όμως θα έχει την παιδική του χαρά.
Αξίζει να αναφέρουμε πως στον δήμο Ξάνθης 40 από τις 43 παιδικές χαρές έχουν κλείσει, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: