Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών: Το Μέλλον της Εκπαίδευσης

Ένας κύκλος κλείνει για την ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους 2013 – 2014. Οι 120 σπουδαστές του παραρτήματος των Σαπών ολοκληρώνουν σε λίγο καιρό τις υποχρεώσεις τους, πριν από τη λήψη του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας.
Τα μαθήματα τους ολοκληρώθηκαν στις 27 Μαΐου 2014, ενώ ήδη διατρέχουν την περίοδο της εξεταστικής από τις 3 Ιουνίου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου 2014.
Μετά τη λήξη της εξεταστικής περιόδου θα ακολουθήσει τελετή ορκωμοσίας και απονομής των πιστοποιητικών στους επιτυχόντες σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών.
Η ημερομηνία της εκδήλωσης της ορκωμοσίας δεν έχει οριστεί, καθώς είναι ακόμη αρκετά νωρίς.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών έθεσε αρκετά ψηλά τον πήχη για την φετινή χρονιά, γεγονός πολύ σημαντικό, τόσο για τους σπουδαστές, οι οποίοι αποκόμισαν ουσιώδεις και απαραίτητες γνώσεις, όσο και για το ίδιο το παράρτημα που αναβαθμίζει τον ήδη σημαντικό του ρόλο.
Μέσα από τις μοναδικές πρακτικές διδασκαλίας, αλλά και από το αδιαμφισβήτητα πρωτοποριακό σύστημα της Πρακτικής Άσκησης Διδασκαλίας στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, στην ελληνική πραγματικότητα και στις ανάγκες για τη βελτιστοποίηση των συνθηκών διδασκαλίας, η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών χαράζει τις νέες προοπτικές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που αναδύονται, ακολουθώντας τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης.
Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι το παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών διπλασίασε, για πρώτη φορά, τον αριθμό των εισακτέων του τη χρονιά που πέρασε, εδραιώνοντας οριστικά τη σπουδαία και μοναδική θέση που κατέχει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Επιπλέον, η αύξηση των εισακτέων, και τελικώς των αποφοίτων της ΑΣΠΑΙΤΕ, δηλώνει την ανάγκη της μεταστροφής του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος προς μία κατεύθυνση με σύγχρονες οπτικές, γνώσεις, εφαρμογές και πρακτικές στη διαδικασία της μάθησης και της γνώσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: