Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΠΩΝ

Συμμετοχή στην πολιτιστική Μαθητιάδα 

Το Σάββατο 31 Μαϊου 2014, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η Πολιτιστική Μαθητιάδα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στο κατάμεστο από γονείς, Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής
. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων Ν.Ροδόπης, η Ομάδα Φυσικής Αγωγής και ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης. Το Μέγαρο Μουσικής υποδέχτηκε 180 περίπου λιλιπούτιους χορευτές σε μία εκδήλωση που φαίνεται ότι θα γίνει θεσμός. Εννέα Δημοτικά Σχολεία του Νομού πήραν μέρος στην όμορφη αυτή χορευτική παράσταση. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να μπει η ελληνική παράδοση στα σχολεία. Επτά σχολεία παρουσίασαν χορούς της Θράκης και δύο χορούς του Πόντου. Ένα από τα σχολεία που οι μαθητές του χόρεψαν Ποντιακούς χορούς, ήταν και το Διαπολιτιστικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών. Είκοσι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν σ αυτή τη μεγάλη γιορτή και τα πήγαν εξαιρετικά καλά. Οι μαθητές χάρηκαν την εκδήλωση, χόρεψαν με διάθεση και παρουσίασαν ένα άψογο θέαμα και οι γονείς καμάρωσαν τα βλαστάρια του.

Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.
Τέλος ο Δ/ντης, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Σχολείου, ευχαριστούν θερμά τον Σύλλογο Ποντίων Σαπών ‘Τα Κασσιτερά’, τον χοροδιδάσκο κο Νικολάου Στέλιο για την αμέριστη βοήθειά του και τους γονείς των μαθητών που συνόδεψαν τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: