Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Εκδήλωση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ροδόπης

 

   


  Τη Τρίτη 04 Ιουνίου 2024 στη Κομοτηνή, διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ροδόπης , Θεματική εκδήλωση «Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Περιφερειακή Οικονομία», με κεντρικούς ομιλητές το Βουλευτή  του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Παραστατίδη Στέφανο και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές κ.κ. Αλίρη Χριστίνα, Αρμενάκη Κρυσταλλία, Ζαρωτιάδη Γρηγόριο και τον κ.Ακράτο Χρήτο Αναπ.Καθηγητή ΔΠΘ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό και η Πλέσσια- Ευσταθοπούλου Κατερίνα

        Στην Εκδήλωση ο κ. Παραστατίδης επισήμανε τις τομές που επέφερε το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ στην Υγεία, Παιδεία και Περιφερειακή Οικονομία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης που επέφερε βελτίωση της ποιότητα ζωής των  Ελλήνων. . Επισήμανε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γύρω από τη Παιδεία και αποδοκίμασε τη κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς ως προς το τελευταίο νομοσχέδιο για την παιδεία. Επίσης, επισήμανε ότι υπάρχει ενδιαφέρον αποκλειστικά για ίδρυση κερδοσκοπικών Ιδρυμάτων και όχι μη κερδοσκοπικών. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε ότι χρειάζεται ένα εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό της παιδείας παράλληλα με τους περιφερειακού στρατηγικούς σχεδιασμούς.

         Η κα Αλίρη ανέφερε τη σημαντικότητα των ευρωπαϊκών εκλογών καθώς θα πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Μια μοναδική ευκαιρία για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, για να αποδειχθεί ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος ευθύνης και προοπτικής. Ένας άλλος δρόμος που αγκαλιάζει τις πραγματικές αγωνίες του ελληνικού λαού και τη καθημερινότητα του. Η κα Αρμενάκη επισήμανε τη  δυναμική ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας μέσα από συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για  τη διεκδίκηση διασυνοριακών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ανάπτυξη της περιφερείας μας.

     Στη συνέχεια, ο Υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Ζαρωτιάδης τόνισε ότι η καρδιά του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος χτυπά δυνατά στην  ελληνική περιφέρεια. Στη Θράκη, όπου τολμηρά και τεκμηριωμένα,  ριζοσπαστικά και ρεαλιστικά δείξαμε τι σημαίνει κοινωνικά δίκαιη  οικονομική πολιτική Το Κίνημα είναι πάλι εδώ, μπροστά στις προκλήσεις

     Η υποψήφια ευρωβουλευτής κα Πλέσια - Ευσταθοπούλου στην ομιλία της έκανε αναφορά για το πολιτικό διακύβευα των ευρωπαϊκών εκλογών που προσπαθούν να βάλουν διλλήματα lifestyle και μικρής σημασίας ενώ το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ως υπεύθυνη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική ευρωπαϊκή δύναμη καταθέτει επίσημες πολιτικές προτάσεις στο δημόσιο διάλογο.   Τέλος ο Καθηγητής ΔΠΘ κ.Ακράτος κατέθεσε για την προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο καιρό, για σύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με τη θρακική κοινωνία, αλλά δυστυχώς οι κινήσεις της κυβέρνησης λειτουργούν αποκλειστικά για τα Κεντρικά Πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: