Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Ευρεία σύσκεψη στην Ξάνθη με θέμα τη σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειας ΑΜΘ

 


Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 29/05 ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, όπου συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Τερεζάκη προήδρευσε σε σύσκεψη με θέμα την σιδηροδρομική σύνδεση της ΠΑΜΘ.

Στη σύσκεψη παρόντος και του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη συζητήθηκε εκτενώς το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης τόσο με εμπορευματικές όσο και με επιβατικές αμαξοστοιχίες και το οποίο θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρόνο.

Επιπλέον συζητήθηκε η σύνδεση Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο και η ηλεκτροκίνηση, για τα οποία έχει δοθεί «πράσινο φως» και αναμένεται η χρηματοδότησή του, καθώς και η σύνδεση Τοξότες – Λιμάνι Φίλππος Β’ στην Καβάλα η οποία επίσης έχει δρομολογηθεί ως έργο.

Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, στόχος και προτεραιότητα της Διοίκησης είναι η ασφαλής μεταφορά ανθρώπων και αγαθών και φυσικά τον ίδιο στόχο θέτουν τόσο το Υπουργείο, όσο και ο ΟΣΕ, ενώ δόθηκε έμφαση και στο γεγονός της διασύνδεσης των Βιομηχανικών Περιοχών Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σχολιάζοντας και αυτή την εξέλιξη, ο Περιφερειάρχης εξήρε την προσπάθεια που γίνεται ώστε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να αποκτήσει ένα οργανωμένο και αποδοτικό δίκτυο σιδηροδρομικών μεταφορών, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες τόσο για τις προσωπικές τους μετακινήσεις, όσο όμως και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Στη μεγάλη εικόνα, όταν οι επιμέρους σχεδιασμοί ολοκληρωθούν, τότε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα είναι σιδηροδρομικά συνδεδεμένη από άκρου εις άκρον.

Στη σύσκεψη που έγινε στην Ξάνθη, συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κα Πολυξένη Μπρίκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη κ. Νίκος Ευκαρπίδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Ορεινής Πολιτικής κ. Γιουρούκ Σαλή και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ιμπραχήμ Αμούτσκα και κ. Φατήχ Ισμαήλκο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: