Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ιλχάν Αχμέτ: "Έχετε χρέος να αποκαταστήσετε δίκαια και αποτελεσματικά τους πυρόπληκτους της Δ.Ε. Σώστη του Δήμου Ιάσμου''

 


Αναφορά με περιεχόμενο το Υπόμνημα των Πυρόπληκτων της Δ.Ε. Σώστη του Δήμου Ιάσμου σε τέσσερις υπουργούς, κατατέθηκε από τον βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ.

Πρόκειται για του υπουργούς  Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, Β) Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη Γ) Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Θόδωρο Σκυλακάκη  Δ) Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Η αναφορά αφορά σε  "πλημμέλειες ως προς την αποκατάσταση πληγέντων και των περιουσιών τους από την καταστροφική πυρκαγιά της 21ης Αυγούστου 2023 στην Δημοτική Ενότητα Σώστη του Δήμου Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης".

"Από την ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς, έχουν παρέλθει 8 μήνες, ωστόσο, η αποκατάσταση των πληγέντων, των περιουσιών τους, η προστασία αυτών και η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την επαναφορά του φυσικού περιβάλλοντος στην προτέρα κατάσταση παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο, σε εξαγγελίες και ελλιπείς υπουργικές αποφάσεις. Παράλληλα δε, υπάρχουν ζητήματα προς διασαφήνιση ή διευθέτηση, η οποία παραλείπεται, παρά τα ερωτήματα και τις παρεμβάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής.  

Κατόπιν αυτών και ενόψει των καίριων ερωτημάτων που τίθενται από την Συντονιστική Επιτροπή των Πυρόπληκτων της Δ.Ε. Σώστη του Δήμου Ιάσμου Ροδόπης την οποία και σας επισυνάπτω με την παρούσα αναφορά, παρακαλώ για τις ενέργειες σας για την βέλτιστη, άμεση και αποτελεσματική αποκατάσταση των πληγέντων, που θα αποκαταστήσει ολιγωρίες που αγγίζουν τα όρια της αδιαφορίας, θέτοντας δυνητικά εκ νέου σε κίνδυνο τις περιουσίες ή και τις ζωές των κατοίκων της Δ.Ε. Σώστη, όπως και την ικανοποίηση του αιτήματος για την σύσταση «Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ροδόπης, με συμμετοχή σε αυτήν και υπηρεσιακών παραγόντων και φορέων της Ροδόπης»",  σημειώνονται μεταξύ άλλων στο κείμενο της αναφοράς του βουλευτή Ροδόπης στο οποίο παρατίθεται το Υπόμνημα των Πυρόπληκτων της Δ.Ε. Σώστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: