Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Παρεμβάσεις της ΟΕΒΕΣ Ν. Ροδόπης για να συμπεριληφθούν στο σπουδαστικό πρόγραμμα των ΙΕΚ ΔΥΠΑ και άλλες ειδικότητες


O Πρόεδρος κ. Βαφειάδης Ανέστης ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Δεμίρης Αθανάσιος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων του φορέα επισκέφθηκαν το Πειραματικό Δημόσιο ΙΕΚ –ΣΑΕΚ Κομοτηνής και το Δημόσιο ΙΕΚ ΔΥΠΑ Κομοτηνής όπου συναντήθηκαν με τις Διευθύντριες κ.κ. Καζάκου Αιμιλία και Στούρου Αικατερίνη αντίστοιχα.

Αντικείμενο των παραπάνω συναντήσεων ήταν η έλλειψη προσωπικού ιδιαίτερα των Τεχνικών επαγγελμάτων και των καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Νομό μας.

Ζητήθηκε από τα ΙΕΚ να προτείνουν στο Υπουργείο να συμπεριληφθούν στο Σπουδαστικό τους πρόγραμμα ανάλογες ειδικότητες όπως

Ι.-Κρεοπωλών (επεξεργασία Νωπού Κρέατος και εκδοροσφαγέα).

2.-Αρτεργατών και βοηθών ζαχαροπλαστείου.

3.-Σιδηρουργών και Επισκευαστών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών.

4.-Εστίασης (Σερβιτόρων, Μπάρμαν, Μπαρίστα, Τραπεζοκόμων )με σκοπό την ανάλογη απορρόφηση τους από τις εντόπιες  επιχειρήσεις.

Επίσης αιτήθηκε η πρακτική κατά το τελευταίο εξάμηνο των σπουδαστών αν είναι δυνατόν να καθοδηγείται προς τις ανάλογες μικρές επιχειρήσεις με σκοπό την άμεση  εργασιακή εμπειρία τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: