Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Εορταστικές εκδηλώσεις 40 χρόνια ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ

 


Τη χρονιά αυτή συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) με έδρα την Κομοτηνή. Η επέτειος αυτή είναι μια σπουδαία αφορμή όχι μόνο για αναστοχασμό της πορείας του Τμήματος αλλά και μια μοναδική ευκαιρία ανάδειξης τόσο του επιστημονικού έργου όσο και του κοινωνικού του ρόλου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. για την επέτειο των 40 ετών λειτουργίας του, περιλαμβάνουν μια σειρά ακαδημαϊκών, επιστημονικών, αθλητικών, κοινωνικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με κοινωνικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς της περιοχής.

 

«Παιχνίδια με άρωμα… γυναίκας»

Στο πλαίσιο αυτών των επετειακών εκδηλώσεων στις αθλητικές του εγκαταστάσεις το Τ.Ε.Φ.Α.Α. διοργανώνει την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 (17:00 – 19:30) τα «Παιχνίδια με άρωμα… γυναίκας» για τις εκπαιδευόμενες από τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, Σαπών, Ξάνθης, Μύκης και Κενταύρου. Σκοπός της δράσης είναι να αποτελέσει ο χώρος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. ένα μέρος συνάντησης για τις εκπαιδευόμενες όπου θα γνωριστούν, θα επικοινωνήσουν, θα ενημερωθούν για θέματα που τις αφορούν, θα αλληλεπιδράσουν και θα διασκεδάσουν σε ένα ασφαλές αθλητικό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς λόγω ικανοτήτων ή άλλων χαρακτηριστικών (κοινωνικών, πολιτισμικών κ.λπ.).

Η εκδήλωση αυτή η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προώθησης κοινωνικών δραστηριοτήτων του Τμήματος, διεξάγεται με την υποστήριξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι: τα Αστικά Κομοτηνής – BlueTravel, το τσάι Tuvunu, το καφέ, ζαχαροπλαστείο-cateringFrescoStationκαι το καφέ «Σοκολάτα». Ελπίζουμε ότι η παρούσα εκδήλωση, θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία γνωριμίας και επικοινωνίας των σύνοικων στοιχείων της τοπικής μας κοινωνίας και ιδιαίτερα μιας μερίδας της, που αποζητά μέσω της συμμετοχής της στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας έναν δρόμο κοινωνικής και επαγγελματικής ανέλιξης. To πρόγραμμα θα περιλαμβάνει σε σταθμούς: παιχνίδια γνωριμίας, παιχνίδια ομαδοσυνεργατικά, παιχνίδια «ενσυναίσθησης» παιχνίδια ανάπτυξης εμπιστοσύνης, ομαδικές αθλοπαιδιές, δράσειςγνωριμίας με την άσκηση, και ομαδικό χορό. Οι ομάδες θα είναι μικτές, αποτελούμενες, μετά από τυχαία επιλογή, από εκπαιδευόμενες που προέρχονται από διαφορετικά Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.


 

‘’Ασκείσαι; Ασκήσου σωστά με το Τ.Ε.Φ.Α.Α.’’

Την Τετάρτη 17-4-2024 και την Πέμπτη 18-4-2024 (17:30-20:30) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Τσανάκλειο) θα διεξαχθεί ενημερωτική διημερίδα σε ελεύθερα ασκούμενους για ασφαλή και αποτελεσματική σωματική άσκηση από το Εργαστήριο Φυσικής Αγωγής και Άθλησης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ.. Στην παραπάνω Διημερίδα που έχει τον τίτλο: Ασκείσαι; Ασκήσου σωστά με το Τ.Ε.Φ.Α.Α.θα κληθούν να συμμετέχουνΠτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, ελεύθερα αθλούμενοι για ψυχαγωγία και ευεξία καθώς και ασκούμενοι με προβλήματα υγείας.Στην εκδήλωση αυτή μετά την παρουσίαση του ερευνητικού και κοινωνικού του έργου τα μέλη του Εργαστηρίου του Τ.Ε.Φ.Α.Α. θα αναπτύξουν θέματα για τη συμβολή της άσκησης στην προαγωγή της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε άτομα με και χωρίς προβλήματα υγείας. Στη συνέχεια, θα δοθούν πρακτικές συμβουλές για: ελεύθερα ασκούμενους πολίτες της Κομοτηνής, άσκηση στη φύση, καρδιο-μεταβολικούς ασθενείς, άτομα με νευρολογικές παθήσεις, πρόληψη και αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων, εναλλακτικές μορφές άσκησης για τη βελτίωση της υγείας και ευρωστίας των πολιτών κάθε ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: