Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σημαντικές παρεμβάσεις της παράταξης ‘’ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ’’, κατά τη διάρκεια της 2ης ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών

 


Πέντε σηματικές και πολύ ουσιαστικές παρεμβάσεις έκανε με αντίστοιχες ερωτήσεις που έθεσε προς την διοίκηση του δήμου Μαρωνείας – Σαπών, η παράταξη της αντιπολίτευσης ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 24 Απριλίου, στην διάρκεια της οποίας  ασκήθηκε έλεγχος στην δημοτική αρχή, όπως αλλωστε προβλέπει ο νόμος.

Αναλυτικά τα θέματα που ετέθησαν ήταν: 

-Παροχή στοιχείων για τις δημοτικές αρδευτικές γεωτρήσεις

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, εν οψει της καλλιεργητικής περιόδου, και με βάση τον κανονισμό άρδευσης,για το θέμα των δημοτικών γεωτρήσεων κλπ ( 19 θέσεων συμφωνα με την σχετική ανακοίνωση) :

1.Ποιος είναι ο αριθμός αιτήσεων που υποβλήθηκε ανά γεώτρηση;

2. Ποιος είναι ο αριθμός των στρεμμάτων που αντιστοιχούν οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ανά γεώτρηση;

3. Ποιος είναι ο αριθμός στρεμμάτων ζώνης ποτίσματος ανά γεώτρηση;

4. Πόσες αιτήσεις από αυτές που κατατέθηκαν ικανοποιούνται ανά γεώτρηση;

5. Πόσες αιτήσεις από αυτές που κατατέθηκαν δεν ικανοποιούνται ανά γεώτρηση;

- Συντήρηση σχολικών μονάδων Δ.Ε. Μαρώνειας   Το έργο συντήρησης σχολικών μονάδων της Δ.Ε. Μαρώνειας που δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή το έτος 2023 και αφορά όλα τα σχολεία της Ξυλαγανής:

Α. Πότε ολοκληρώνεται;

Β. Πότε το παραδίδει οριστικά ο εργολάβος;

- Ανάδεξη Ξυλαγανής ως  μαρτυρικός οικισμόςΤο έτος 2023 η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε ξεκινήσει τις ενέργειες για την ένταξη της Ξυλαγανής στο Δίκτυο Μαρτυρικών πόλεων – Μαρτυρικών χωριών προκειμένου ανάμεσα στα άλλα να αναδειχθεί και να αναγνωριστεί ευρύτερα η θυσία των συμπατριωτών μας.

Α. Πού βρίσκεται το θέμα;

Β. Τι ενέργειες έχει κάνει γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή;

- Έργα Πράσινου ΤαμείουΤο έτος 2023 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δημοπρατήθηκε το έργο : «Προμήθεια τοποθέτηση οργάνων και λοιπού εξοπλισμού για την αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών».

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μέσα στο έργο προβέπεται στο Δημοτικό Σχολείο Ξυλαγανής να δημιουργηθεί γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ, να τοποθετηθεί μπασκέτα ολυμπιακού τύπου, να κατασκευαστεί ειδικό δάπεδο ασφαλείας καθώς και επιδαπέδια παιχνίδια για παιδιά.

Α. Πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν οι εργασίες του έργου;

Β. Πότε προβλέπεται αυτές να ολοκληρωθούν;

- Επαναλειτουργία του Λυκείου Ξυλαγανής

Το έτος 2022 με εισήγηση και δυναμικές παρεμβάσεις – ενέργειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής καθιερώθηκε με το ΦΕΚ Β’ 2909 8-6-2022 η λειτουργία Λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Ξυλαγανής, ύστερα από το κλείσιμο του Λυκείου, προκειμένου να μην υποβαθμιστεί η παρεχόμενη εκπαίδευση στον οικισμό και να μην ταλαιπωρούνται μαθητές και οικογένειες του οικισμού Ξυλαγανής και της ευρύτερης περιοχής. Οι τάξεις αυτές λειτουργούν έως και σήμερα.

Τι έχει γίνει από τη Δημοτική Αρχή ώστε να επαναλειτουργήσει το Λύκειο Ξυλαγανής;

Με τις παρεμβάσεις αυτές, αλλά και με τη συνολικότερη στάση της η αντιπολίτευση στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών ασκεί έλεγχο στη διοίκηση ζητά αναλυτική ενημέρωση και μάχεται για την ορθή τήρηση των διαδικασιών και τη διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: