Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Εποικοδομητική εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου Σαπών στην Αθήνα

 


Το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Σαπών, οργάνωσε και πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα στις 15-18 Φεβρουαρίου του 2024. Τα έξοδα της εκδρομής καλύφθηκαν εξ'ολοκλήρου με χρήματα από τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Σαπών, αφου για το σκοπό αυτό είχαν ξεκινήσει διάφορες ενέργιες και πρωτοβουλίες από την εναξη της σχολικής χρονιάς, τον Σεμπτεβριο του2023.

   Στο πλαίσιο του προγράμματος "Επισκέψεις Σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων", μαθητές/τριες της Γ' Γυμνασίου, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Καρακύριο Δ. και τις εκπαιδευτικούς κ. Βογιατζή Κ., κ. Πέππα Ε. και κ. Λάλλου Π., ταξίδεψαν στην Αθήνα, για να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με τα σημαντικότερα μνημεία και αριστουργήματα της ελληνικής πρωτεύουσας. Με την άφιξή τους στην Αθήνα, οι μαθητές/τριες του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Σαπών είχαν την ευκαιρία:

- να επισκεφθούν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπου θαύμασαν τα εντυπωσιακά εκθέματα και παρακολούθησαν ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

- να ανέβουν τον ιερό βράχο της Αθήνας και να περιπλανηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, όπου θαύμασαν τον Παρθενώνα και τα υπόλοιπα αριστουργήματα της κλασικής εποχής και του χρυσού αιώνα του Περικλή.

- να περπατήσουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας- Μοναστηράκι, πλάκα, θησείο, Πλατεία Συντάγματος.

- να σταθούν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου παρακολούθησαν την επίσημη αλλαγή φρουράς των Ευζώνων και θαύμασαν την προσήλωση τους και τη λεβεντιά τους.

- να θαυμάσουν την υπέροχη θέα της Αθήνας απο το εντυπωσιακό θέατρο Πέτρας.

- να παρακολουθήσουν ζωντανά θεατρική παράσταση.

 Αξέχαστη θα μείνει στη μνήμη όλων η επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. Μαθητές και συνοδοί ξεναγήθηκαν στους εσωτερικούς χώρους του επιβλητικού κτιρίου της Βουλής. Αρχικά, οδηγήθηκαν στην Αίθουσα της Ολομέλειας, κάθησαν στα έδρανα των βουλευτών και ενημερώθηκαν για την ιστορία, τους χώρους και το τι συμβαίνει στην αίθουσα. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στην εξαίρετη Αίθουσα του 1ου ορόφου, στην Αίθουσα "Ελευθέριος Βενιζέλος" με τη ζωοφόρο από γεγονότα της ελληνικής Επανάστασης.

  Οι μαθητές/τριες ανυπομονούσαν για την υλοποίηση της εκδρομής και φαίνεται πως το αποτέλεσμα τους δικαίωσε, καθώς γύρισαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, γεμάτοι με όμορφες εικόνες και αξέχαστες στιγμές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: