Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Κοπή Βασιλόπιτας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμωνα, πολλων καλεσμένων και μελών οικογενειών Στρατιωτικών, πραγματοποιήθηκε στην  Κομοτηνή, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ).

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κύριος Εμμανουήλ Ταπαντζάς, ο οποίος και κατέθεσε την αμέριστη συμπαράσταση του προς το Προεδρείο της Ένωσης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), Δημήτριος Ρώτας και ο Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ευάγγελος Κατσούδας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ευλόγησε την Βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά, ανταλλάσοντας ευχές με τον Πρόεδρο, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους τους παρισταμένους για καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, ειρήνη και αγάπη Θεού. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στην διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελληνική Κοινωνία καθώς και τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ Νικόλαος Παναγιωτίδη;, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη για την ιδιαίτερη τιμή της παρουσίας του στην εκδήλωση τονίζοντας το αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής καθώς και τον σύγχρονο Θεολογικό Λόγο που χαρακτηρίζει τον Σεβασμιότατο. Δώρισε δε στον Άγιο Πατέρα. εκ μέρους του Διοικητικού Σμβουλίου της Ένωσης, τον Επετειακό Ιστορικό Τόμο « “Διαβάζοντας” την Πόλη: Κουμουτζήνα, Γκιουμουλτζίνα, Κομοτηνή – Πρόσωπα και κείμενα». Ο Ιστορικός τόμος, διαρθρώνεται σε δώδεκα κεφάλαια, ανθολογεί, συναριθµεί και «διαβάζει» πρόσωπα και κείμενα για την ιστορία της Κομοτηνής, από τη βυζαντινή εποχή μέχρι και λίγο μετά την Απελευθέρωση της πόλης, τη 14η Μαΐου 1920. Πρόκειται για ένα συναξάρι προσώπων και καιμένων που αποπειράται να λειτουργήσει ως ιστορία παιδείας, ιστορία των συνειδήσεων και ταυτοχρόνως, ως ιστορία των καθημερινών ανθρώπων.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ, δώρισε στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπη κ. Εμμανουήλ Ταπαντζά το εκδοθέν ημερολόγιο έτους 2024 της Ομοσπονδίας.

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: