Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

. Ιλχάν Αχμέτ: ' δεν εκτελέστηκε ούτε εντάχθηκε στον προγραμματισμό της Δ/νσης Δ19 κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στη Ροδόπη"


 Σε απάντηση  σχετικής Αναφοράς του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, με θέμα " Λήψη άμεσων αποφάσεων και επίσπευση δραστικών ενεργειών για τους πυρόπληκτους της δημοτικής ενότητας Σώστη της Π.Ε. Ροδόπης", σε επισυναπτόμενο έγγραφο της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων, της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών & Κτηριακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, διά του αρμόδιου υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα, γίνεται η αποκάλυψη ότι "δεν εκτελέστηκε ούτε εντάχθηκε στον προγραμματισμό της Δ/νσης Δ19 κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στη Ροδόπη, καθώς ουδεμία Υπουργική Απόφαση έχει εκδοθεί που να χαρακτηρίζει κάποιο αντιπλημμυρικό έργο ως εθνικού επιπέδου". 

Να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Δ19, είναι η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ & ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

 Για να χαρακτηριστεί ,δε, κάποιο αντιπλημμυρικό έργο ως "εθνικού επιπέδου", θα πρέπει να υποβληθεί στην συγκεκριμένη διεύθυνση αίτημα των αρμοδίων φορέων, που δεν είναι άλλοι από τις δασικές υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και να εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση, κάτι που για την Π.Ε. Ροδόπης δεν συνέβη ποτέ !      

 Από την πλευρά του κ. Ιλχάν Αχμέτ -και ενώ αναμένονται επιπρόσθετες απαντήσεις στην αναφορά του από τέσσερα επιπλέον συναρμόδια υπουργεία- εκφράζεται η ανάγκη να υπάρξουν επιτέλους δραστικές πρωτοβουλίες για την Π.Ε. Ροδόπης, την στιγμή που το έλλειμμα αναπτυξιακών μέτρων έχει πλέον την στάμπα και την υπογραφή των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων.    

 

       

Δεν υπάρχουν σχόλια: