Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Η εξέλιξη της πυρόσβεσης στα πύρινα μέτωπα της Ροδόπης

 

Ενημέρωση από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  ΠΕ Ροδόπης  

Μέχρι στιγμής, δεδομένης της δυναμικής εξέλιξης των πυροσβεστικών επιχειρήσεων και την συνδρομή εναέριων μέσων ,έχουν τεθεί υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Ροδόπη.

Οι καιρικές συνθήκες, με μικρής έντασης ανέμους, δημιουργούν πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία.

Στη Γρατινή, έχει κατασβεστεί η φωτιά.

 Ενεργά  τα πύρινα μέτωπα προς Πάτερμα, Αρδεια και Πόα  ενώ ελέγχεται η κατάσταση στην περιοχή των Πετρωτών

Υπό έλεγχο είναι η κατάσταση από Συκκοράχη και Κίρκη στο πεδίο του Έβρου, συνοριακά με τη Ροδόπη

Με το πρώτο φως της ημέρας συνδράμει τις επιχειρήσεις, αεροπλάνο Έρικσον.

Το έργο των τοπικών πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών, κυρίως σε επίπεδο επιτήρησης , στηρίζεται από 7-8 πυροσβεστική οχήματα και δυνάμεις από τον Έβρο, μετά από σχετικό αίτημα.

 -Συνάντηση στον Δήμο Ιάσμου 10:30 με ΔΑΕΦΚ ΒΕ -ΥΜΕ

Μετά από αίτημα μας, βρίσκονται στη Ροδόπη, δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις φωτιές.

Αρχής γενομένης από τη δημοτική ενότητα Σώστη όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη συμμετοχή του Δημάρχου και της Πολιτικής Προστασίας, για τον συντονισμό της αποτύπωσης των ζημιών στην περιοχή.

-Συνάντηση με Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης στον Σώστη 11:30

-Σύσκεψη με Περιφερειάρχη 


-Από σήμερα , μετά από επικοινωνία , το «Χαμόγελο του Παιδιού» με εξειδικευμένη ομάδα νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και οδηγών, προσφέρει υπηρεσίες υπέρ των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη ιατρικής και ψυχολογικής στηριξης.

Καταρχήν στο δημοτικό κατάστημα Σώστη, με το Κινητό Πολυϊατρείο "Ασκληπιός Ι" και "Ασκληπιός ΙΙ" κατόπιν στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Πολυάνθου του Δήμου Ιάσμου και στη συνέχεια σε περισσότερες περιοχές για την στήριξη των πολιτών , που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές, όπου χρειαστεί. 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και σε συνεργασία με τους τοπικούς ιατρικούς και οδοντιατρικούς Συλλόγους και την 4η ΥΠΕ θα παρέχει, ιατρική φροντίδα, ιατρονοσηλευτικές πράξεις, ιατρικές συμβουλές/ κατευθύνσεις, δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη σε παιδιά και ενήλικες.

Είναι σημαντική η στήριξη που παρέχουν τα ξενοδοχεία της Κομοτηνής για την κάλυψη των επειγόντων αναγκών φιλοξενίας πολιτών από τις πυρόπληκτες περιοχές. Παράλληλα προσφέρεται φιλοξενία υπέρ των πυρόπληκτων στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: