Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου: Τέλος η ίδρυση και λειτουργία για το 2023-2024 του Τμήματος Εργοθεραπείας της Κομοτηνής. Εμπαιγμός και κατάφωρη αδικία για τη Ροδόπη

 

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου στην τροπολογία νομοσχεδίου που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και αφορά την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο αλλά δεν περιλαμβάνει την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Εργοθεραπείας στη ΣΕΦΑΑ στην Κομοτηνή παρά τις παλαιότερες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

Ο κ. Χαρίτου σε δήλωσή του τονίζει : «Στο νομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που τέθηκε σε ψηφοφορία πρόσφατα στη Βουλή, με τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας προχωράει η ίδρυση και λειτουργία  από το 2023-2024 του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο. Δυστυχώς στη ρύθμιση αυτή δεν περιλαμβάνεται η ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Εργοθεραπείας στη ΣΕΦΑΑ στην Κομοτηνή.

Με αυτόν τον τρόπο διαψεύδονται οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού Α. Συρίγου, που από τον Μάιο του 2021 δήλωνε ότι θα προχωρήσει ταυτόχρονα η ίδρυση των δύο τμημάτων στο Δ.Π.Θ. Την ίδια στιγμή που οι πρυτανικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι το Δημοκρίτειο είναι έτοιμο και διαθέτει τις υποδομές για να υποδεχθεί την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή.

 Η Κυβέρνηση  όχι μόνο ανέτρεψε τον αρχικό σχεδιασμό  της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ  για την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας στην Κομοτηνή, μεταφέροντάς το στο Διδυμότειχο, αλλά με την σημερινή τροπολογία της μεταθέτει ακόμα και την  ίδρυση του Τμήματος Εργοθεραπείας στο απροσδιόριστο μέλλον, γεγονός που αποτελεί κατάφωρη αδικία και εμπαιγμό για τους πολίτες και τη Ροδόπη. Σήμερα οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια  της κυβέρνησης για την ενίσχυση και την ανάπτυξη του Δ.Π.Θ δεν έχουν καμία απολύτως αξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: