Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΔΥΠΑ-ΠΡΩΗΝ ΟΑΕΔ: 23 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΥΜΨΗΦΙΣΑΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 12 % ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

 

Την τοπική υπηρεσία του ΔΥΠΑ-πρώην ΟΑΕΔ επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, ώστε να ενημερωθεί για τα ζητήματα απασχόλησης και ανεργίας του Νομού Ροδόπης, τις ανάγκες της τοπικής υπηρεσίας και φυσικά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος συμψηφισμού του 12% επιδότησης εργασίας των τοπικών επιχειρήσεων και εργαζομένων για το οποίο τόσο πολύ πάλεψε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Ο τοπικός προϊστάμενος και τα τοπικά στελέχη ενημέρωσαν τον Βουλευτή με πληρότητα επισημαίνοντας ότι:

1.    Από το 2019 μέχρι σήμερα η πραγματική ανεργία στη Ροδόπη μειώθηκε.

2.    Συνεχίζει να λειτουργεί πρόγραμμα για άτομα 55-67 ετών, ώστε να βγουν ομαλά στην σύνταξη.

3.    Υλοποιείται πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων προεργασίας 18-29 ετών για 150 θέσεις εργασίας, οι οποίες όμως για να καλυφθούν χρειάστηκε να απευθυνθεί ο Οργανισμός σε πάνω από 1600 άτομα.

4.    Υλοποιείται ικανοποιητικά το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας 12% που είχε σταματήσει από το 2010 και ξαναξεκίνησε το 2022 μετά από έντονο αγώνα και επίμονη προσπάθεια του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Το 2015 δύο υπουργικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατήργησαν το μέτρο χρεώνοντας 841 επιχειρήσεις της Αν. Μακεδονίας και Θράκης και στερώντας από την περιοχή 120 περίπου εκατομμύρια ευρώ ρευστότητα. Χρειάστηκε μεγάλος αγώνας, 4 νόμοι και 7 Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για να αποκατασταθεί η αδικία από την Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη. Σήμερα μόνο μέσα στη Ροδόπη τακτοποιήθηκαν ήδη 123 επιχειρήσεις συμψηφίζοντας 23 περίπου εκατομμύρια ευρώ, κάτι που καθαρίζει τη θέση τους δημιουργώντας πρόσβαση και σε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα, σώζει θέσεις εργασίας και δημιουργεί καινούριες.

5.    Μετά την επίσκεψη ο Ε. Στυλιανίδης ανέλαβε την πρωτοβουλια να ενημερώσει τον Διοικητή της ΔΥΠΑ-πρώην ΟΑΕΔ, ώστε να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί η υφιστάμενη κτηριακή υποδομή για να καταστεί πιο λειτουργική και παράλληλα να στελεχωθεί με πληρότητα η υπηρεσία για να προστατευθεί από την υποστελέχωση που συχνά δημιουργείται λόγω συνταξιοδοτήσεων ή ανεξέλεγκτης κινητικότητας.

 

Ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τις φιλότιμες προσπάθειες που έκαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να ανταποκριθούν σε έναν τεράστιο όγκο δουλειάς που εκτάκτως προέκυψε, προκειμένου να στηριχθεί το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας και τόνισε: «Η επαναφορά και ο συμψηφισμός του 12% που κάποιοι επιχείρησαν να ακυρώσουν το 2015, αποκαθιστά μια αδικία σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, ενισχύει την τοπική αγορά, θεραπεύει τη συνέπεια του Κράτους και ξαδημιουργεί την ελπίδα εργασίας και μόνιμης εγκατάστασης των νέων μας στη Θράκη. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του Οργανισμού για τη συμβολή τους, γιατί κάνουν κι εμάς να νιώθουμε δικαιωμένοι ηθικά για την πολιτική προσπάθεια που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: